DECEMBER 9, 2022
webtoon tanıtımı

Covenant

webtoon tanıtımı

Merhaba arkadaşlar, ben Lucas. Bugün Covenant adlı webtoonla  karşınızdayım.  Bugün anlatacağım seri bol aksiyonlu olup kafanızı kaldıramadan okuyacağınız bir seri olacak. Çizimleri konusunda biraz eksik olsa da kesinlikle eşsiz senaryosuyla bu açığı kolaylıkla kapatabiliyor. Kendi açımdan ilk defa böyle bir senaryoyla karşılaştım ve bazı olaylarda kolaylıkla duygu yoğunluğu yaşayabiliyorsunuz (aptal karaktere kızarken aynı anda kahkaha atmak gibi). Biraz da bu harika senaryoya göz atalım.

 Şeytanların olduğu dönemi anlatmaktadır ve dolayısıyla şeytan çıkarıcılar vardır. Şeytan çıkarıcılar kilisedeki rahipler ve rahibelerdir. Rahip ve rahibeler Hristiyan dinine mensup olup şeytanları kovarken İncil’den ayetler okumaktadırlar. Ayrıca kendilerine özgü silah taşımaktadırlar. Hemen bir dipnot düşeyim normal insanların şeytanlardan haberleri yoktur.

Şeytanlar insanlarla anladığım kadarıyla ruhlarından beslenebilmek için anlaşma yaparlar. Şeytan ölürse anlaşma yaptığı insan da ölür. Anlaşmanın feshedilmesi için şeytanlar Gehanna’ya (Gehenna: Cehennem gibi kötü ruhların gittiği düşünülen yer) yollanmalılardır.

 Şimdiye kadar adı geçen iki kiliseden de biraz bahsedeceğim. Unutmayalım ki bu iki kilisenin  farklılıklardan dolayı genellikle araları kötü olmuştur.

 Büyük kilise şeytanlarla savaşırken Kutsal Kilise'ye göre daha az insan güvenliğini önemser ve şeytanları öldürmeye yönelik saldırırlar. Çünkü insanların dinsiz olduğunu düşünürler ve dinsizleri yaşamaya değer bulmuyorlardır -kısacası şerefsizlerdir-. Daha geleneksel olarak savaşırlar ve silah olarak kutsal silahları ve duaları tercih ederler. Direk güçlerini tanrının onlara bahşettiğini düşünürler.

  Kutsal Kilise şeytanları öldürmek yerine insanlarla olan anlaşmalarını feshedip şeytanları Gehenna'ya yollamayı tercih ederler. Bu sayede hem insanları kurtarırlar hem de şeytanlardan kurtulabilirler. Güçlerini meleklerin kutsamalarından alırlar ve Büyük Kilise'nin aksine vücutlarına bağlı silahlarla savaşırlar. Meleklerin kutsamaları vücutlarındaki dövmelerle belli olur. Meleklerin en güçlüleri dört büyük baş melektir.

  Şuna da değinmek isterim ki tüm şeytan çıkarıcıların güçleri inançlarına bağlıdır. İnançları anladığım kadarıyla Tanrı'dan daha çok yaptıkları şeye bağlılığıyla ilgilidir.

 Şuana kadar bahsi geçen olayları özetlemek gerekirse Büyük Kilise, Kutsal Kilise'yi şeytanlarla iş birliği yapmakla suçlamış; bu yüzden gözetime almıştır. Ama çoğu okuyucu birkaç bölümden anlar ki bu suçlamalar asılsızdır ve gerçek tam tersidir. Şuana kadar ana konuya girmeden önce bilinmesi gereken olaylar bunlar. Şimdi biraz da konuya girelim.

 Asıl konumuz Ezra’nın çılgın deli baş melek Gabriel’den adının tam tersi kişiliğe sahip Sunny’i şeytanlardan koruma görevi alır ve korumak için Sunny’e yakın olmaya çalışır. Fakat  Sunny kendisinin şeytanlarla başı belada olduğunu bilmektedir ve bu yüzden başkalarınında başının belaya girmesini istemez. Fakat Ezra onun tahmin ettiğinden daha inatçıdır. Sonuç olarak bu webtoon bence hem başka bir arkadaşlığın doğuşu hem de tüm şeytanların kökünün kazıyışı anlatılacak.

 

 Ezra

 

Esprili ve şapşal bir karakterdir. Şapşallığıyla da sık sık başını derde sokar. İki baş meleğin (Gabriel ve Barachiel) kutsamasını almıştır ancak birininkini (Gabriel) henüz kullanamıyordur. Kutsal Kilise'de şeytan çıkarıcıdır. Ayrıcana ilahiyat okuyordur. Şimdilik ateisttir -ve evet ben de hem kilisede çalışıp hem ilahiyat okuyup hem ateist olmasını sorguladım- (ateist: tanrının varlığına inanmayan) . Silah olarak kırbaç kullanmaktadır. Çoğu Kutsal Kilise'deki rahip ve rahibeler gibi o da Büyük kiliseyi sevmemektedir.

Samson

 

Cinsiyetini kız olarak anlamama rağmen kesinlikle yakışıklı diye adlandırabileceğim bir karakter.Kutsal Kilise'de şeytan çıkarıcıdır ve anladığım kadarıyla kendi takımının kaptanıdır. Kişiliği sevdiklerine karşı korumacıyken kimse onu istemediği davranışları yapmaya zorlayamaz. Yoldaşlarını korurken düşmanlarına korku salar. Öfke kontrolü sıkıntısı vardır. Tuhaf bir kişiliği olmasına rağmen Ezra'nın başı derde girince onu kurtaran kişi hep o olur. Silah olarak ateşli silah kullanmaktadır. O da Erza gibi özellikle Büyük kiliseyi sevmemektedir.

 Peder Aaron

 

Kutsal Kilise'nin başıdır.  Yaşlı olmasına rağmen belki de serideki en arkadaş canlısı insandır. Kendinden güçlülere karşı temkinli yaklaşır. Silah olarak büyük bir kılıç kullanır.

 Sunny

 

Adının Sunny olmasına rağmen parçalı bulutlu bir kişiliği vardır. Arkadaş canlısı değildir. Gizemli geçmişi yüzünden sürekli şeytanlarla başı derde girer. Umursamaz görünüşünün aksine diğerlerinin zarar görmesini istemez. Serideki anahtar karakterlerden biridir.

 

Gözüme çarpan kişilerin özelliklerini yazdım. Büyük Kilise'den kişilerin hepsinin aynı özellikte olduğu için ayrı ayrı yazmaya gerek duymadım: yalancı (ya da egolarından önünü göremiyorlar), güç düşkünleri, Kutsal Kilise'nin kuyusunu kazmayı seven insanlar.

 

Seri bol aksiyonlu olup saç baş yolmak isteyeceğimiz karakterlerle dolu. Önceden de belirttiğim gibi çizim konusunda pek övemeyecek olsam da kesinlikle kendine özgü senaryosuyla bu açığı kapattığına emin olabilirsiniz. Çizim konusunda en çok beğendiğim olay şu şaşırma ifadelerinin çok tatlı yapması. Belki de çizerin kendine has bir tarzı olduğu için diğer çizimini beğendiğim serilerdeki gibi mükemmel diyemiyorum ama umarım siz beğenirsiniz.

 

Her ne olursa olsun birbirinin kopyası olan webtoonları okumaktan bıktıysanız kesinlikle  okumanız gerek bir seri. Seriyi okumadıysanız mutlaka okuyun ve tabiki diğer harika seriler gibi bu seriyi de sitemizde bulabilirsiniz.