DECEMBER 9, 2022
webtoon analiz/teori

Solo Leveling 138

webtoon analiz/teori

Merhaba arkadaşlar, ben Lucas. Hani hiç yazılarına yorum yazmaya zahmet etmediğiniz blog  yazarı olan Lucas. Lütfen beni üzmeyin çok sevgili okuyucularım . Her neyse lafı uzatmadan hemen söylüyorum her haftaki gibi bir Solo Leveling analiz/teori yazısı okuyacaksınız. Diğer yazılarımda da belirttiğim gibi bir analiz/teori yazısı olduğu için içinde bol bol spoiler olacak. Seriyi okumadıysanız ya da güncel değilseniz okumanızı tavsiye etmiyorum.

Son bölümde zindanların oluşma sebebinin dünyayı  hükümdarlar ve yöneticiler arasındaki savaşa hazırlamak olduğunu öğrendik. Aynı zamanda hükümdar dev,  sadece yöneticilerin değil hükümdarların da Jin-Woo Sung’a düşman olduğunu  çünkü şuan onun yani bir insanın hükümdar olması eski hükümdarın diğer hükümdarlara ihanet ettiği manasına geldiğini söyledi. Zeki Jin-Woo Sung’um çoğu okuyucunun korktuğu şeyi yapmadı ve anlaşmayı hemen kabul etmedi, sorguladı. İnsanlık için kötü olcağına karar verdiği için hükümdar devi  öldürdü. Fakat hükümdarlardan biri olduğu için gölge canavarı yapamadı. Böylece Tokyo’daki S seviye zindan olayı biti.

Canavarı öldürünce toplam 9 hükümdar olduğunu öğrendik. Ve başlangıç hükümdarı olan Regia’yı öldürmüştü. Kendi fikrimce diğer hükümdarların hapsolduğunu düşünmüyorum ve Regia’nın aksine bağımsız düşünebilen canavarların daha geleceğine inanıyorum. Ya da şuanki Amerika’daki S seviye bir zindanın içinde yönetici ya da hükümdar olduğunu sanmıyorum. Aynı zamanda Regia’nın Jin-Woo Sung’u benzettiği hükümdarın ya hükümdarlığını Jin-Woo Sung’a devreden eski hükümdar ya da en güçlü hükümdar olduğunu düşünüyorum.  Şuandan itibaren avcıların sayısının artacağı bir gerçek. Çünkü ölen avcıların yerine yenileri doldurmalı. Kore’nin (eğer varsa) yeni S seviye avcılarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Jin-Woo Sung’un ödül olarak aldığı garip cismin de işlevlerini merak ediyorum. Tahminimce Jin-Woo Sung’un ilerde başlangıçın hükümdarının gücünü de alabileceğini düşünüyorum. Ama şimdilik değil. Belki 200 levelde? Neden olmasın?

Bölümün son yarısında ise –Jin-Woo Sung kadar olmasa da- yakışıklı bir Ulusal Otorite  seviyesi avcı gözüktü. Müdür yardımcısı (?) ve Bayan Selner (hani avcıların seviyelerini arttırabilen ama Jin-Woo Sung’unkini arttıramayan) bu yakışıklı avcımızı ziyarete gitti. Bay Chris, yani yakışıklı avcımızı ziyaret etme sebepleri ise yakında ölecek olduğunu söylemek içindi.

Veeeeee bölüm böyle bitti. İlk olarak belirtmeliyim ki Jin-Woo Sung’un bu avcıyı korumak gibi bir niyeti olacağını düşünmüyorum. Beeelki bir insafa gelir de gölge askerlerinden birini bırakır. Her neyse kişisel olarak ilgileneceğini düşünmüyorum ki bence o kehanet gerçekleşecek ve bu baya büyük bir olay olacak. Ama  Jin-Woo Sung’un şahsi korumasına rağmen öldürülürse Jin-Woo Sung'un depresyona girdiğini görmek de fena olmaz eheheh.  Ayrıcana artık S seviye zindan temizlendiğine göre canımız avcımızın Ulusal Otorite  seviyesi avcı olduğunu görebileceğiz^^.

Evet bir analiz/teori yazısının daha sonuna geldik. Lütfen bir teşekkür bile olsa yorum yapmayı unutmayın. Ayrıcana bölümü okuduktan sonra çevirmen ve editörümüze teşekkür etmeyi unutmayın o kadar sizler için uğraşıyorlar. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler iyi günler dilerim sevgili okuyucularım.