DECEMBER 9, 2022
Webtoon İncelemesi

Mejaz - Regulus In The World

Webtoon İncelemesi

Şeytanlarla, Şeytan Kovucuların Savaşı! Mejaz - Regulus in the World

Tekrardan selamlar! Ben Noach ve başından beri editlediğim serilerden biri olan kısaca Mejaz dediğim serinin blogunu yazmaya karar verdim. Spoilersız yazmaya çalışacağım ama... Öncelikle konusuna bakalım, daha sonra kişisel yorumumu ekleyeyim.

İki büyük büyü aileleri aralarında bağları güçlendirmek için Mo Yan ve Xuanyuan Yu'yu evlendirdiler. Mo Yan, başlangıçta bunu sadece iki yıllık bir zaman sınırı ile yüzeysel bir ilişki olarak düşünüyordu ama çoktan onun kalbinde bir yer işgal ettiğini fark etti... Gerçeği saklayan sonsuz çelişkilerin arkasında, bu ikisi bir araya gelebilir mi?

Evet, hikayenin ana kadın karakteri olan gizemli hanımefendimiz Xuanyuan Yu ve ana erkek karakterimiz Mo Yan'ın etrafında geçer. Yu'ya gizlemli dememin sebebi de kızın baya sırlarla dolu olmasından kaynaklıdır. Tabi hikaye ilerledikçe sırlar tek tek ortaya çıkmaya başlar.


Aslında Yu'ya ne kadar hakaret etmek istesek de öyle bir şeye gerek kalmayacağını fark edeceğimiz bir karakterdir. Hakaret sebebi ise odun ya da cahilimsi olması. E şeytanlarla savaşacaksın ama daha bilmiyorsun dememe sebep olmuştu. Bence kızımız salak gibi davranıp da zeki olan tayfadan sanırım. Bilerek kendini ifşa etmiyor olabilir. Bilemeyiz!

Mo Yan'a geçersek eğer çocuk çok saf. Ailesinden doğru düzgün sevgi alamadığını umuyorum, sonuçta velihat olan kişi o. O yüzden bence ufacık sevgi gördüğünde yumoş yumoş bir şey oluyor. Ayrıca neye karar vermesi gerektiğini bilmiyor. Hani diyip son anda B'ye dönünce sinirleniyor insan yahu! Pek kendinden emin, zeki bir karakter olduğunu düşünmüyorum. Hani bir sonraki Mo ailesinin efendisi olacak ama rütbesi dışında konuşma yeteneği yok. Bazen düşünmeden konuşuyor ama biliyoruz ki iyilik düşünüyor hep. Seni gömdüğüm için özür dilerim Yan :(

 

Şimdi de konumuza geçelim birazcık. Hikaye tarihi hava verse de benim pek de uzak tarih olduğuna inanmadığım seridir. Yani 2. Dünya Savaşı'na yakın bir zaman olduğunu düşünüdüğüm tarih bile olabilir.
İşte daha büyüler ve şeytanlar dünyadan yok olmamışken iki güçlü ailenin belirlediği kişiler ittifak evliliği için birlikte olurlar. Mo ailesi egosundan dolayı Yu'ya kötü davranırlar. Hani belki bir şeyler olabilir de, çok sinirlendiğim ama Yu'da sohbet ederken onlara ağızlarının payını verince de ''Ohhh, öyle kalırsın işte!'' diyerek gaza geldiğim sahneler de oldu şimdi.

O olaylar öyle gidedursun Mo Yan ve Xuanyuan Yu'nun ilişkisine bakarsak eğer ilk başta boşanmak için can atan Yan, şimdi ise ''Boşanmak istemem en büyük hataydı benim için.'' demesi hayretler içinde bıraktı valla beni. E oğlum bir karar ver :D Yu ise bazı sırlar ortaya çıktığından dolayı olayları ve ilişkilerini ne olcağı varsa olsun, sırf onun için özel bir uğraş vermeyeceğim gibi duruyor.

E, bu seri tamamen komedi ve pembe dizi kıvamında aile içi entrikalarla dolu değil! Biraz da dövüş sahnelerinden bahsedelim, değil mi? Çok fazla çizgiler ve tek karaktere odak alma sahnesi var genelde. Tam olarak dövüşürken büyü kullanmıyolar bile, nadir genelde. Ben o konuda biraz hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim.

Düşmanlar ise, daha ortaya çıkmadı. Onlar hakkında şuanlık yorum yapamıyoum. Eh, yavaş yavaş sırlar ortaya çıkarken düşmanlar biraz beklesin!

Güçlü kadın karakterin ön planda olacağı ve bana biraz da Twin Star Exorcists serini andıran bir webtoon oldu. Sadece tarihi olduğu için (tarihi Asya dizilerini izleyenler bilir) biraz olaylı gidiyor hikaye ve o da hikayenin ilerleyişini yavaşlatıyor. Ayrı olarak çizer seriyi parça parça paylaştığı için diğer parçayı bekleyene kadar ömrünüzden ömür eksilir :)

Genel olarak bakıp, puanlandırmam gerekirse komedisi çok yerinde, ona kesinlikle 10/10 veririm. Aile içi yaşanan durumlar falan genel tarihi Çin dizileri gibi, serinin beni pek sıktığı söylenemez 7/10 diyebilirim. Çizimlerine ise 7/10 veriyorum. Hikayenin yavaş işleyişi rahatsız ettiğinden ona 6/10 verebilirim. Genel olarak ama puanım 10'da 7 veya 7.5 olabilir. Sırf Xuanyuan Yu için bile okunabilir bence : )