DECEMBER 9, 2022
manhwa tanıtımı

Saving The Villain Who Was Abandoned By The Female Lead

manhwa tanıtımı

Merhaba arkadaşlar, ben Lucas. Nasılsınız? İyi olduğunuzu umarak yazıma başlıyorum. Bugün sitemizde de yayınlanan Saving The Villain Who Was Abandoned By The Female Lead  -evet adı cidden uzun- adlı manhwayı tanıtacağım. Bu manhwa çizim olarak mükemmel diyemesem de kesinlikle ortalamanın üstü. Ama eşsiz senaryosu ve orijinal karakterleriyle kesinlilkle okunmaya değer. Biraz da konusu ve karakterlerinden bahsedeyim.

 

Olay Ciel’in favori romanında adı bile geçmeyen bir hizmetçi olarak reakarne olmasıyla başlar. Ciel bazı olayların romandan farklı ilerlemesini ister ve bu olaylardan biri de Grandük Ferze’nin zehirlenmesidir. Ciel, Grandük Ferze’yi kurtararak hayatının geri kalanını refah içinde yaşamayı düşünmüştür fakat olaylar çok farklı gerçekleşir. Büyü gücüne etki eden zehri bir iki hafta grip kalarak atlatmayı umarken Ciel tatlı mı tatlı bir çocuğa dönüşür. Grandük Ferze, kurtarıcısına borçlu olduğu için Ciel üzerindeki laneti kaldırmak ister bu yüzden onu dünyanın en kötücül insanları namına sahip ve ailenin yöneticilerinin soyla değil yetenekle seçildiği (yani eğer evsizin tekiyseniz ama gene de muazzam büyü gücünüz varsa Visenna’nın dükü olabilirsiniz) Visenna evine yollar. Bu hikaye Ciel’in bu deli ama yakışıklı adamların arasında hayatta kalmaya çalışmasını anlatmaktadır.

 

Ciel diğer romanların içine düşen karakterlerin aksine şimdilik asıl roman akışına kafayı takmıyor ve bu bence çok hoş. Ayrıcana bir sürü yakışıklı erkek karakterlerin de olması gözlerimizi bayram ettirmek için yeterli ehehheh. Kendi fikrimce kızın küçük bedenle birlikte bazı çocuksu zevklerinin de olması da bence ana karakteri daha tatlı kılıyor. Aynı zamanda biraz küçük gerekli korkulara sahip olması, mantıklı kararlara karar verebilmesi bence tüm ana karakterlerin sahip olması gereken bazı özelliklere sahip olması okumasıyı daha zevkli yapıyor.  Kısacası şimdilik benim ideal manhwalarımdan biri. Bir de bu tatlı ve yakışıklı karakterlere göz atalım.

 

Ciel

 

Manhwamızın ana karakteridir. Tatlıdır ve kendisi gibi tatlı şeyleri sever. Zekidir ve insanlarla uyumu iyidir. Para düşkünüdür. Duygularını ve mantığını –neredeyse- ayırabilir. Çoğu romana düşen insanlar gibi fangirl değildir. Ne her şeyden ne de hiçbir şeyden korkmaz.

 

Ferze Yekart

 

Yakışıklı karakterlerimizden biridir. Garip bir şekilde kendine hakaret edildiğinde kızmasına rağmen ilginç bulur. Normalde soğukkanlı, psikopat bir kişiliği olmasına rağmen diğer karakterler gibi Ciel'e karşı zaafı vardır. Şuan evli değildir ve çocuğu yoktur. Tatlı yiyecekleri sever ama tatlı sevdiğini kabul etmemektedir. İyi bir üsttür, altında çalışanlara zorbalık etmez. Ünvanı grandüktür.

 

Sharkis Visenna

 

Çapık karakterlidir. İnsanlar ondan korktuğu için gözlerinin içene bakmaya dahi cesaret edemezler. İnsanları teselli etmekte çok kötüdür. Ciel’in deyimiyle narsisttir -kdsksljaop-. Visennaların Ciel hariç en küçük üyesidir. Kraliyet şövalyelerinden olmasına rağmen kılıç taşımaya bile zahmet etmez.

 

Eustia Visenna

 

Zeki ve acımasızdır. Visennaların aile reisidir yani ünvanı düktür. Korkulası bir kişiliği vardır ki çoğu kişi ondan korkuyordur. Silah olarak yay kullanmaktadır ve kullanırken de çok havalıdır. İnsanlarla fiziksel temas kurmayı sevmez.

 

Seri daha yeni yayınlanmaya başladığı için şimdilik tüm karakterleri bile göremedik. Ama eminim ki daha renkli karakterli kişilikler de manhwaya dahil olacak. İlerki bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum.

 

Bir blog yazısının daha sonuna geldik. Umarım tavsiyeme uyarsınız ve okursunuz. Bildiğiniz üzere diğer tüm güzel webtoonlar ve manhwalar gibi bu seriyi de sitemizde bulabilirsiniz. Blog yazıma yorum yapmayı unutmayın^^.