DECEMBER 9, 2022
webtoon analiz/teori

Solo Leveling137 Analiz/Teori

webtoon analiz/teori

Merhaba arkadaşlar, ben Lucas. Gene bir blog yazısıyla karşınızdayım. Hepimizin bayılarak okuduğu Solo leveling’in tekrar analiz/teori yazısını okuyacaksınız. Öncelikle belirtmeliyimki önceki hafta yayınlayamadığım için çok üzgünüm. Malum tatile girdik ve benim de tembelliğim tutuyor. Yorumlarınızla bana enerji katarsanız çok mutlu olurum. Her neyse öncelikle belirtmeliiyim ki bir analiz/teori yazısı olacaağı için içinde bol bol spoiler olacak. Seriyi okumadıysanız ya da güncel değilseniz okumanızı tavsiye etmiyorum.

İlk olarak önceki bölümdeki olaylara bir göz atalım.

Bölümde çoğu okuyucunun tahmin ettiği gibi o canavarın son boss olmadığı ortaya çıktı. Zindanın içinden gelen devasa miktada enerji yüzünden zindanın içine girdi ve asıl zindan bossu olan devle tanıştı. İlk defa canımız birtanemiz Jin-Woo Sung’umuz kendisi gibi bir hükümdarla tanıştığı için bu webtoondaki olay akışı için önemli bir yere sahipti. Bu hükümdar ‘’yöneticiler’’ tarafından hapsedilmişti.

 Devlerin hükümdarı Jin-Woo Sung’un kendisini esaretten kurtarmasını karşılığında ise ona yöneticilerle olan savaşta yardım edeceğini teklif etti. Jinn-Woo Sung bir devin kendisine –yani bir insana- yardım edeceğinden çok şüpheli olduğu için yalan söylememeyi sağlayan doğruluk sözleşmesi yaptılar. Dev başta söylediği sözleri tekrar etti ve Jin-Woo Sung devin yalan söylemediğini anladı.

Jin-Woo Sung  zindandandan çıkan canavarlarla o canavarların yüzlerce yıldır yöneticilerin kontrolü altında olduğu için düzgün iletişim kuramadığını öğrendi. En sonunda canavarların neden bu dünyaya salındığını sorduğu zaman bitti. 

Bana kalırsa bu bölüm hikaye akışında en önemli yere sahip bölümlerden biriydi. Bir sonraki bölümde cevabın ne olabilceğini az çok tahmin ediyorum ama pek merak ettiğim söylenemez. Tahminlerimce canavarların sadece eğlence ya da yönetici-hükümdar kavgasını bitirmek için saldırdığını söyleyebilirim. Eğlenceden kastım insanların kuzu kesmesi gibi. Yani ot da yiyebilirler ama gidip kuzu kesiyorlar çünkü et seviyorlar. Her neyse canavarların kendi dünyalarının yok olduğunu sanmıyorum çünkü bu bir Solo Leveling senaristi için çok klasik olurdu. Sonradan savaşan iki ırk arasında da acıma duygusu görmekten pek hoşlanacağımı sanmıyorum.

Biricik okuyucularım sizi seviyorum. Lütfen siz de beni sevin ve yorumlarınızda belirtin. Eğer daha çok yorum yaparsanız daha çok yazı paylaşırım. Lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin.