DECEMBER 9, 2022
Manga İncelemesi

Solo Leveling Analiz - Teori

Manga İncelemesi

Merhaba arkadaşlar, ben Lucas bugün tüm webtoonlar arasında bir başyapıt olan Solo Leveling'in analiz/teori yazısını okuyacaksınız. İlk analiz/teori yazım olacağı için anlayışınıza sığınıyorum. Genel olarak bu blog yazısını webtoonu okuyanların okumasını tavsiye ediyorum çünkü içinde bol bol spoiler olacak. (Kısacası yediğiniz spoilerlardan biz sorumlu değiliz)

İlk önce okumayanlar için kısa bir özet geçeyim.

Boyutsal kırılmaların olup zindanların baş gösterdiği bir dönemde, zindanların içindeki canavarları yenen avcılar ortaya çıkmıştır. Avcıların en güçlüleri S, en zayıfları ise E seviyedirler. Dünyanın en zayıf avcısı lakabına sahip olan Jin-Woo Sung, girdiği bir zindan sonucu nadir bir olay olan ikinci uyanışı geçirir. Geçirdiği uyanış diğerlerinden farklı olarak kendisini bir oyunun içindeymiş gibi gösterir. Ve gelişmesine sınır koymaz. Böylece yeni güçler elde ede ede dünyanın en güçlü avcısı olmak üzere yol alır.

Küçük dediğim ciddi anlamda küçüktü. şimdi asıl yazımı okumaya geçebiliriz.

137. bölümde Amerika'daki avcılar Jin-Woo Sung'un ne kadar yaşayacağı üzere bahse girmişlerdi. Ve aynı zamanda Amerika'da da bir S seviye zindan kırılması olacağını öğrendik. Şaşırdığım olay onlar nasıl bu kadar sakin kalabiliyorlar? Çok mu güçlüsünüz yani girin zindana kırılmadan ülkeni- ah pardon orası sizin ülkeniz değildi, her ne önemi varsa zindan kırılmadan dalın içeriye öldürün tüm canavarları. Neden işsiz misiniz de Jin-Woo Sung'umu küçümsüyorsunuz? Umarım hepiniz ölürsünüz de Jin-Woo Sung sizin gölge askerlerinizi yapar. Ne de olsa sadece canavarlarınkini yapıyor. Kısacası onların egolarının sönüşlerini izlemek istiyorum.

 

Şimdi günceldeki bölümlerden bahsetmek gerekirse çoğu Solo Leveling karakteri gibi Jin-Woo Sung'a şaşkınlık yerine hayranlıkla baktım. Sonuçta okuyucuların çoğu gibi ben de Jin-Woo Sung'un devlerin canını okuyabileceğini tahmin etmiştim-hii hi hi-.Ve daha önce görmediğimiz bir sürü yeni gölge askeri göründü.  Yani artık o kadar çok oldular ki isim olarak numara vermeye başladı. İnsanların onu küçümsemeyi bırakmaları ve arkasındaki pislikleri temizlemelerini görmek çok zevk vericiydi. Hala son boss canavarının diğer canavarların aksine niye kapıyı koruduğunu çok merak ediyorum ve bence sonuç Jin-Woo Sung ve bizim için büyük bir sürpriz olacak.

Asıl şaşırdığım olay Jeju adasındaki baskın gibi Jin-Woo Sung'un bossla bire bir dövüşmesini beklerdim malum karakterimiz gölgelerine tüm işi yığmayı sevmiyor. Ama onun yerine tüm gölgelerini toplayıp öyle savaşmaya hazırlanıyor. Bu boss ne kadar güçlü olabilir??? Şuan yazarken aklıma geliyor da, belki o boss değildir de zindanda gerçek bossu koruyordur (kendi kendime senaryo uydurup kendi kendime heyecanlanıyorum kfidkgş.)? Her ne olursa olsun diğer bölümler gibi bir sonraki bölüm de bizi ne çizimler olsun ne senaryo olsun hayal kırıklığına uğratmayacağına gram şüphem yok.

Bahsetmediğim karakter ama en tatlı karakterlerden biri olan Jin-Ho ışığın hepsini Jin-Woo Sung'a kaptırmamak için onla birlikte gitmişti. Olmasını hiç ummadığım ama çok istediğim şeylerden biri de Jin-Ho'nun ikinci uyanışı geçirerek Jin-Woo Sung'u kurtarması ya da zindanı kapatmakta etkin bir rol oynaması.

Önceden de belirttiğim gibi ilk analiz/teori yazım olduğu için sizin motivasyonunuza daha çok ihtiyacım var. Bu yüzden lütfen yorum yapmayı unutmayın.