DECEMBER 9, 2022
Chainsaw Man Manga 158. Chapter İnceleme

Chainsaw Man: Testere Adam 158 Chapter İnceleme

Chainsaw Man Manga 158. Chapter İnceleme

Herkese selam ben Nyctophilia. Uzun bir aradan sonra tekrar beraberiz. Bugün sizlerle beraber Chainsawman mangasının 158. bölümü olan "Gyohnee Guillotine" bölümünü inceleyeceğiz. Hadi hemen başlayalım.

 

 

Bölümün adından da anlaşıldığı gibi Gyohnee Guillotine yani Guillotine Şeytanı olarak adlandırılan Guillynin mekana giriş yapması ile bölümümüz başlamaktadır. Guillynin tasarımı diğer şeytanlara kıyasla benzersiz ve insanı rahatsız edici tasarımı, kanatlarının altında insana benzer bir iskelet ve boynunda asılı bir giyotinle, diğer şeytanlara kıyasla farklı bir etki yaratır. Giyotinin anlamını bilmeyenler için giyotin Fransada kullanılmış olan ve ölüm cezasına çarptırılanların başını kesmekte kullanılan bir idam aletidir. Guillynin aptal mı yoksa öldürmek konusunda isteksiz mi olduğu sorusu gündeme gelir, özellikle de Guillotine Şeytanı olarak bilinen bir karakter için. Fami kamu güvenliği memurlarını öldürmesini emreder ancak guilly bunun yerine onları çıplak bırakarak silahlarını ve kıyafetlerini keser bu da guillynin doğası ve faminin niyetleri hakkında soruları beraberinde getirir.

 

 

Faminin şeytanları kullanma konusundaki kısıtlamaları benim çok dikkatimi çekti. Bence öldürmemesindeki asıl neden guillynin yargılayıcı olmasıdır. Yani guilly öldürmüyor yada kullanıcısının emirine bağlı yargılayıp çalışıyor. Aynı Jujutsu kaisende ki kusakabe gibi bir yargı olayı olabilir. Harukanın otoriteyi sağlamaya ve fami ile Asayı Şeytan Avcıları Kulübünden çıkarmaya çalışmasına rağmen, faminin tavrı değişmez. Bu durum Harukanın giderek hayal kırıklığına uğraması ve önümüzdeki çatışmalar için zemin hazırlar. Asa ve faminin gelişen ortaklığı, Haruka nobana ve akokunun isteksiz itaati gelecekteki gerilimler ve gruplaşmalar hakkında ipuçları verir. Akokunun Ateş Şeytanı kimliğinin tehdidi gelecekte olacak olan çatışmaların heyecanını artırır.

 

 

Evet bir bölümünde burada sonuna gelelim. Manganın gidişatı hakkında düşünceleriniz nelerdir belirtmeyi unutmayın. Fikirleriniz gerçekten bizim için önemlidir. Herkese iyi günler dilerim. Görüşmek üzere.

Seriyi okumak için tıklayın.