DECEMBER 9, 2022
Analiz/Teori

Blue Lock 113

Analiz/Teori

Merhaba sevgili Manga Ship okuyucuları,
Artık tanıdığınız gibi ben Pelin (homo_sapiens) Blue Lock’un çevirmeniyim. Editörüm TheGrinch ile son yayınladığımız 113.Bölüm ‘’Polisler ve Hırsızlar’’ı henüz okumadıysanız buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Öncelikle bu bölümü geç atmamıza sebep olduğum için üzgünüm, sınavlarımın yaklaşıyor olması nedeniyle biraz çeviriyi geciktirdim 🙁 Bölüm hakkındaki düşüncelerimi anlatmadan önce güncelde olmayan okuyucularımız için bu yazının spoiler içeriyor olduğunu dememe gerek yok herhalde, mesuliyet bizim değildir efenim.


Şimdi bölüme gelirsek, Blue Lock takımı da aynı benim gibi Shidou’nun U-20 takımında olmamasına şaşırdı. Ama ben size yine söylüyorum bunun altından bir bit yeniği çıkacak. Ego’nun Blue Lock için hazırladığı 4-5-1 dizilimini hatırlarsınız. Geçtiğimiz blog yazısında bunun üzerine uzun uzadıya konuşmuştum zaten, kendimi tekrarlamayacağım korkmayın 😛 Ben şahsen düzenin 4-3-3 klasik düzene geçer diye düşünürken Ego’nun gerçekten ‘’değişik’’ bir düzen kurup hücum anında takımı 3-6-1'e dönüştürmesi cidden beni şaşırttı. Tamam biz zaten Nagi ile Isagi’nin Rin’e destek çıkacağını biliyorduk bunu bize Ego da söyledi. Ama Karasu’nun pozisyonunda gerileyip Bek’lerle bir hat kurması ve diğer iki kanatın öne çıkıp orta sahayı 6’lamasını beklemiyordum. Ki biz bu bölümde gördük ki tek şaşıran ben değilim bu düzen değişikliği U-20 takımını da bir süre afallattı. Rin’i ayrıca bu bölümde çok az gördük bilmem siz de fark ettiniz mi? Buna eminim en çok editörüm üzülmüştür. Bachira ile Isagi’nin ortaklığını ne kadar sevdiğimi söylemiştim size. Gerçekten de birbirini anlayan sayılı oyunculardan. Rin’i de unutmamak gerek. Evet Bachira bir nebze Isagi’yi anlıyor ama Rin’in anlama biçimi farklı bir boyut. Rin ve Isagi adeta aynı kafaya sahipler. O yüzden en iyi ikili her daim benim için Rin ve Isagi olacak.


Konumuza dönersek Bachira ve Isagi’nin ikili yürüttükleri kale yakını top sürmesinde harika bir pas Isagi’yi bulacakken Oliver Aiku harika bir yükselişle topu havada kesti. Yalnız sahnenin güzelliği dillere destan ah şu renkli sayfalar ne güzeller. Bu bana bir kez daha şunu gösteriyor ki bu Manganın Animesi çıksa ben kalp krizinden ölürüm. Ölmezsem yine ben çeviririm hehehe. Çizimler ve simgelemeler çok güzel. Aiku’nun yılan olması beni şaşırtmadı, onda su yüzüne çıkmayan bir sinsilik ve gizem hissediyordum. Shidou için Sae’ye posta koyması, kurnazca ince ince işlemesi ve yine istediğini yaptırması. U-20 Takımının kaptanından da normal biri olmasını bekleyemezdim zaten 😀

Şimdiye kadar gördüğümüz U-20 takım oyuncuları Isagi – Rin – Nagi’nin hücumuna karşılık veremedi. Buna karşılık verebilen tek kişi Kaptan olduğu için diğerlerini şimdilik küçümsemek iyi bir fikir değil ama bu bana yine de geçtikleri oyuncuları yine baskılayabilecekleri izlenimi verdi. Gerçi daha Ego’nun kafasında kaç tilki dönüyor bilmiyoruz. Ayrıca U-20 takımının daha hücumunu görmedik, şu anlık her şey çok havada neler olduğunu bekleyip göreceğiz.
Ayrıca Isagi ‘’Akış’’ için gerekli olan ‘’meydan okunacak’’ kişi bulmuş görünüyor. Bakalım neler olacak. Polisler ve Hırsızlar arasında geçecek olan bu maçı kim kazanacak. Bir konuda belkide ilk defa Hırsızları tutuyorum 😀 Sevgiyle kalın ve bizi yorumlarınızdan mahrum bırakmayın.