DECEMBER 9, 2022
Analiz/Teori

Blue Lock 115

Analiz/Teori

Evettt sevgili seyircilerr;

   Her zamanki girişimi yapmadım çünkü maç resmen başladı. Maçta oynanan pozisyonlarla oyun canlanmaya başladı, sizce de öyle değil mi sevgili Manga Ship okuyucuları? Bildiğiniz gibi bendeniz Pelin (homo_sapiens) editörüm (TheGrinch) ile beraber son bölüm olan 115.Bölüm Itoshi Sae'yi sitemizden buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Bölüm hakkındaki düşüncelerime geçmeden önce uyarmalıyım bundan sonrası spoi içeriyor efenim, sorumluluk tamamen sizindir :3

   U-20'nin Dahisi olarak adlandırılan Itoshi Sae'nin hünerlerini bu bölümde gördüğümüze inanıyorum. Önceki bölümlerde gördüğümüz gibi Blue Lock, U-20 karşısında zorlanıyordu. Belki de beklediklerinin ötesinde bir takımla karşılaştılar. Bir bir planları suya düşerken durum gittikçe kötüleşiyordu. İki kişi Itoshi Sae'yi kıstırıp ona geçen topu almaya çalışsa da U-20'nin forveti Sendo'ya attığı pasla topu korumayı başardılar. Bizimkiler hala adamı sıkıştırdım diye sevinsin adam aşırtmayla forvete pası verdi çoktan.

 

   Ancak bir forvet olmasına rağmen doğru dürüst gol atamayan çok sevgili Sendo'muz tabiki de kaleci Gagamaru'yu atlatamadı. Yalnız Sae çok pis baktı arkadaşlar kavga çıkacak benden söylemesi. Adamı yer bu Sae :D Gagamaru Yumruğu ile top kurtarıldı yine de bu maç bittiği anlamına gelmiyor. Durur mu hiç, oradan depar atan Itoshi Sae Seken topu yaklamak için yola herkesten önce koyulur. Bizim Blue Lock oyuncuları, Itoshi Sae'nin o açıdan gol atamayacağına güvendiklerinden rahattılar ama ''Alooo oğlum bu futbol, işi şansa bırakacakan git iddia oyna! '' diyesim gelirken Sae maçın ilk golünü attı. Tabii ben bu bölümü okurken Rin ve Isagi'nin neden bir harekette bulunmadığını merak ediyordum. Tamam her oyuncunun bir pozisyonu var evet ama abi adam tek kişilik ordu gibi boş bırakmaya gelir mi defans, iki kişi zapt edemedi girsenize araya. Yalnız hakkını vermek lazım Gagamaru ilk seferinde golü iyi kurtardı ne yazık ki beceriksiz forvetlerinin aksine Orta Saha oyuncusu olan Sae'nin golüne karşılık veremedi. Attığı golle tribüneri çoşturan Sae, Blue Lock'a ciddi bir göz dağı verdi. Ne demişler yiğidi öldür hakkını yeme. Cidden attığı gol efsaneydi. 

 

   Resimde görebileceğini bu epik golün sonucunda top kalede dostlar. Sadece Blue Lock'u ve seyirciyi şaşırtmadı Itoshi Sae, ayrıca kendi takım oyuncularını da şaşırttı. Çünkü onlar bile Sae'nin sınırlarını bilmiyorlardı. O pozisyonda gol atabileceğine inanmayan herkes merkezde pas beklerken o tek başına golü atmayı seçti ki başarılı da oldu. Seyirci çıldırdı ve bu Blue Lock'un moralini daha da düşürdü. Benim zeki Isagi'm özellikle bu durumdan etkilenirken onu silkeleyip kendine getiren Rin kararlılığını ortaya koydu. ''Gözümün önünden kaybolma Isagi. Tek yapman gereken beni izlemek.'' İşte şimdi maç Itoshi kardeşler üzerine dönmeye başlıyor. Rin abisini geçip fark yaratabilecek mi bilemem ama bizi çok iyi bir karşılaşma bekliyor. Azıcık da Mangaka uzatsa bölümleri çok sevineceğim :3

 

   Oyun daha yeni başladı sevgili okuyucular ee bize de okumak düşer. Bu sırada da lütfen yorumlarda desteğinizi esirgemeyin bizden. Bölüm hakkında yorumlarınızı okumayı çok seviyorum, özellikle destan gibi olanları. Hadi bakalım skor nasıl olacak, teorileri alalım. İlk gol U-20'den gelecek diyenler haklı çıktınız. Sıradaki hangi taraftan gelecek ve kim atacak, bizimle paylaşın :) Daha ne goller göreceğiz kim bilir, bekleyip görelim. Seviliyorsunuzzz, bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.