DECEMBER 9, 2022
Manga İnceleme

Blue Lock

Manga İnceleme

Kaptan Tsubasa sonrası ilk defa spor kategorisine dönmemi sağlayan manganın incelemesine hoşgeldiniz. Baştan uyarımı yapmak isterim. Burada koş koş bitmeyen futbol sahası ve omuz oynatarak çalım atmaca yok konsept biraz daha değişik.

 

Japonya dünya kupasını kazanamadıktan sonra bazı genç yetenekleri iyi birer forvet yapmak için toplar. Ana karakterimiz İsagi ise ulusallara katılmak için çıktığı maçta takım arkadaşına attığı pasın boşa çıkması sonucu şansını kaybetmiştir. Rakip takımın forveti Ryosuke ise takım arkadaşları ile iyi anlaşan, herkes tarafından örnek gösterilen başarılı bir forvet oyuncusudur. Toplanma alanına varmadan önce Ryosuke ile karşılaşan İsagi, ona bir kez daha hayran kalır ve toplanma alanına doğru ilerler. Orada onları Jinpachi Ego adında bir antrenör beklemektedir. Liseli 300 forvet oyuncusu bu antrenör tarafından Blue Lock isimli çıkışı olmayan, hapishane benzeri eğitim tesisine gönderilmek istenir. Bu tesisin amacı bu 300 oyuncu arasından ayakta kalan son oyuncuyu dünyanın en iyi forveti yapmaktır. Bu forvet milli takımın dünya kupasını kazanmasını sağlayacaktır.

 

Jinpachi için iyi bir defans, orta saha ve kaleci oyuncusu yaratmak mümkündür fakat bir forvet tamamen farklıdır. Jinpachi sözleri ile bizim elemanı etkileyince İsagi öne doğru atılır ve bu işe girer. En başta çoğu kişi itiraz etse bile 300 kişi Blue Lock'a doğru yol alır ve 299 kişinin heba olup 1 kişinin yıldız olacağı macera başlar. Hikayeye devam etmeden önce şunu söylemek istiyorum Jinpachi Ego adlı karakterin tasarımı gerçekten hoşuma gitti. Sürekli parmakları ile birilerini göstermesi, garip gülüşü, psikopat havası, garip yüz hatları ile gerçekten iyi tasarlanmış bir karakter. İlk başta kim bu deli diyebilirsiniz fakat karakterin kendi ideali doğrultusunda yaptığı konuşmalar ilgi çekici. Kimine göre haklı kimine göre haksız fakat genel olarak iyi bir tipleme yaratıldığını söyleyebilirim. Kendisinin amacı egoist bir forvet oyuncusu yaratıp bir gol makinesi elde etmek. Bu ego kavramını da sık sık dile getiriyor zaten. 

 


Blue Lock'a ilk girildiği andan itibaren eleme oyunları ve bu oyunların amaçları sizi çok şaşırtabiliyor yani mangaka sağ gösterip sol vuruyor diyebilirim. Futbol veya spor serilerine ilginiz yoksa bile bu mangayı sevebileceğinizi düşünüyorum çünkü gerçekten ilginç karakterler var. Eleme oyunun ortasında yerde uyuyan gizemli tiplemeden tutun farklı fiziki özelliklere ve oyun mantığına sahip çok güzel karakterler var. Ryosuke gibi egoist olmayı reddeden genç yeteneklere karşılık Jinpachi'nin söylemiyle birsürü cilalanmamış taşlar var. Blue Lock hakkında biraz konuşacak olursak oyuncular 11 kişilik odalar içerisinde kalıyor ve çok sıkı disiplinli bir ortam var diyebiliriz. Blue Lock girişinde her oyuncuya belli numaralar veriliyor ve bu numaralar oyuncuların tahmini güç seviyelerine göre veriliyor. Örneğin daha önce yetenekli olduğunu kanıtlamış veya potansiyeli yüksek görülen oyuncunun numarası 3 iken potansiyeli düşük görülen oyuncunun numarası 250 oluyor. Bu numaralar zaman içerisinde yapılan bazı testler sonucu yükselebiliyor ve aynı zamanda düşebiliyor da. Merak edenler için İsagi'ye verilen numara 299 bu ise en düşük potansiyel görülen oyunculardan biri demek oluyor.

 

 

Blue Lock malum kurtlar sofrası gibi. Manga'yı okudukça nasıl bir yer olduğunu daha iyi anlayacaksınız. İsterseniz biz çizimlerle devam edelim. Seri'nin çizimleri benim hoşuma gitti etraf psikopat görünümlü insan kaynıyor fakat bana bu şekilde daha ilginç geliyor. Özellikle karakterlerin isimlerinin yazım stilini çok beğendim animasyonmuş hissi veriyor. Ayrıca sadece karakterler değil dış unsurlar da güzel çizilmiş. Karakterlerin yüz hatları diğer mangalara göre biraz daha keskin çizilmiş. Karakter dizaynları gayet başarılı. İleriki zamanlar da bu manganın daha fazla popüler olacağını düşünüyorum. Henüz kesin değil fakat animesinin çıkacağına dair söylentiler de var. Sizden ricamız bu güzel seriye bir şans vermeniz ve gönüllülük esas alınarak hazırlanan bu mangaların devamının gelmesi için yorum kısmında emektar arkadaşlarımıza bir teşekkürü eksik etmemeniz. Buraya kadar okuyan herkese sonsuz teşekkürler. Mangaya web sitemizden veya uygulamamızdan ulaşabilirsiniz. Herkese keyifli okumalar.