DECEMBER 9, 2022
Webtoon İncelemesi

Perfect World

Webtoon İncelemesi

Canavarların, Düşmanların Cirit Attığı Yer! Perfect World serisi

Selamlarrrr! Bugün farklı bir giriş yapmak istedim. İlk konuyu daha sonra kendi yorumumu eklemek istiyorum.

Bazen, bir toz lekesi bir denizi devirebilir ve bir çim bıçağı güneşi, ayı ve yıldızları kesebilir.Bir parmak hareketi dünyayı baş aşağı çevirebilir. Kahraman grupları yükselir ve sayısız klan bir araya gelir. Tüm dünya kaosa düştükçe çeşitli Azizler güç için savaşırlar. Sınırsız toprak Ana'ya soruyorum. İniş ve çıkışlara kim karar verir? Genç bir adam çorak vahşi doğada yürür ve her şey oradan başlar…

Hikayemiz 3.5 yaşında (hikaye ilerledikçe büyüyecek) olan Küçük Adam lakaplı Shi Hao'nun etrafında geçiyor. Kendisi doğumunda terk edilmiş ve anne, babası bilinmiyor. Bir köyün şerifinin evinin önüne terk edilen Hao, köy etrafında büyüyor gidiyor. Tabi, köy şerifi onun diğer çocuklar gibi olmadığının farkın ve ona göre çocuğu güçlendirmeye çalışıyor, savaşlara götürüyor diyebiliriz. Ama savaşa gittiklerinde düşmanın ''Ne yani? Küçücük çocuk mu getirdiniz?'' diyerek gülmesine rağmen Hao'nun yaptığı atak herkesi şaşırtıyor.

Hao ilginç bir şekilde daha 3.5 yaşında olmasına rağmen yaşıtlarıyla falan takılmak yerine güçlenmek istiyor, gücünü konuşturduğu şeyler yapmayı tercih ediyor. Köyün kutsal ağacına adeta ebebeyiniymiş sarılıyor, köyün koruyucu kartalına ve yavrularına sarılıp, onlarla konuşuyor ve oynuyor ama koruyucu kartalla tam bir ekip oluşturmuş olduğunu da anlıyoruz.

Hao'da çok sırlar saklandığı aşikar ama kolay kolay ortaya çıkacağını sanmam. Gördüğü rüyalar, anımsamalar hayli ilginç olduğu gibi alnında ve elinin üzerinde senkronize olan ilginç sembol sanki ona olduğu gücünden daha fazla güç veriyor gibi;

Daha başında olduğumuz için çok konuşacak bir şeysi yok o yüzden çizimlere geçmek istiyorum.
Çizimler acayip kaliteli yani daha canlı diyebilirim. Renklerin canlı olması ve görselin kalitesi ne kadar iyi olsa da baloncukların küçük oluşu sinir bozucu ama görsel iyi olduğu için bence görmezden gelinebilir. Çizimlere puanım kesinlikle 10/10'dur. Size düşman(?) çizimlerini göstereyim hemen.

 

 

 

Bazı Düşman Görselleri

 

 

 

 

 

Konusu ise güzel olsa da yavaş ilerlediği için biraz sinir bozucu olmuş ama ilk bölümleri böyle olsa da ilerledikçe eğlenceli olduğuna inanıyorum. Savaş arttığında kesinlikle eğlenceli olacaktır. Büyük ihtimalle çocuğu hemen büyütmek istemeyen yazar sayesinde seri orijinalde 296 bölümdür ama ingilizcesi yeni çevirildiği için aşırı gerideyiz maalesef.

Genel olarak puanım 7/10'dur.