DECEMBER 9, 2022
Webtoon İncelemesi

Solo Leveling

Webtoon İncelemesi

Seri Adı: Solo Leveling


Selamlar tekrar bir blog yazısı ile karşınızdayım fakat bu yazı diğerlerinden biraz farklı olacak çünkü en sevdiğim seriyi tanıtıyorum.Karşınızda Solo Leveling!

Evet yanlış duymadınız en sevdiğim seri olur kendileri.Nedenini soracak olursanız bi inceleme yapalım,bunu yaparken de ufak tefek bilgiler de vereyim sizlere.

Ana Karakterimiz

Sung Jin-Woo (Ana karakter)

 

 

Karakter Gelişimi

İşte serinin öne çıkan taraflarından biri de bu. Bilirsiniz hani ana karakter sıradan bir insandır ve yavaş yavaş zirveye tırmanır. Evet bu da öyle bir seri fakat bu karakter birden çığlıkla power up alıp ortalığı dağıtıp en güçlü olmuyor. Oyunlardan aşina olduğumuz yetenek puanları var ve bunların her biri karakterin farklı bir yönünü geliştirmeye yarıyor. Bunlar Kuvvet,Çeviklik,Duyu,Dayanıklılık,Zeka

 


Peki bu puanlar nasıl kazanılıyor? Büyüyle mühürlenen mağaraların içinde bazı yaratıklar var ana karakterimiz bunları öldürdükçe kendini geliştirebiliyor.Bu mağaralara ekipler halinde gidiliyor ve her ekipte farklı statülerde savaşçılar var bunlar:S sınıfından E sınıfına kadar sürüyor her mağaranın kendi zorluk seviyeleri var ve ona göre ekipler oluşturuluyor.Ayrıca kendi içinde sınıflara da ayrılıyorlar ve her sınıfın iyileştirme,hasar önleme gibi kendine özel yetenekleri var.Kimisi saldırı da kimisi savunma da iyi.Ana karakterimiz de yavaş yavaş bu gücü elde edip güçlenmeye devam ediyor.Genel olarak toparlarsak seri karakter gelişimi bakımından cidden tatmin ediyor.Özellikle mana kavramı bu tarz seriler de saçma sapan yerlerde gelen power up a engel oluyor ki bu seride de büyü kullandıkça mananız harcanıyor mananızı arttırmak içinse yine gelişmeniz ve yetenek puanınızı arttırmanız gerekiyor.

 


Çizimler

Hoş ve tatmin edici.Renklendirmeler güzel,savaş çizimleri iyi,ana karakter gayet cool,başarılı bir çalışma.
Hikaye:İyi düşünülmüş,tema üzerinden gayet iyi oturtulmuş bir olay akışı var.Okurken sonraki bölüme geçsemmi diye fazla düşünmüyorsunuz.Serinin zaten profili ve gidişatı tahmin edilebilir fakat seri ilerlerken gelen iyi düşünülmüş gelişmeler gerçekten renk katıyor.Sizi kendine bağladığı gibi bazı sahnelerde ana karaktere hayran kalabiliyorsunuz.Ben spoiler vermemek için kendimi tuttum sizler ise kendinizi tutmayın ve başlayın! Buraya kadar okuyanlara ve seride emeği geçenlere sonsuz teşekkürler!