DECEMBER 9, 2022
Webtoon Tanıtım

Secret Playlist

Webtoon Tanıtım

Hadi hayal edelim, sosyal medya üzerinden hatrı sayılır bir kitleye şarkılar üreten bir müzisyensiniz. Ve bu hatırı sayılır kitlenin içerisinde idol gruplarından sizinle iletişime geçmek isteyen bir üye var. Buraya kadar her şey mükemmel değil mi? Peki yaa... kimliğinizin açığa çıkmasını istemiyorsanız?

http://www.mangaship.net/Content/Upload/Blog/f52bd656-e4c2-455c-9c4e-e36d8275940d196841897465216516856.jpg


Bu hafta ki seri tanıtım bloğumuzda radikal bir değişiklik yapıp webtoon tanıtmaya geldim. Evet. Yaparım arada böyle çılgınlıklar.
Aslında bakarsanız genel itibari ile girişte özetledim ama seri o kadar güzel ki okurken insanın içi pır pır ediyor böyle. Başrol kadın karakterimiz Hanju müzik alanında oldukça yetenekli, kendisine özgü tarzı olan bir üniversite öğrencisi. Beğendiği şarkıların sözlerini değiştirip, coverlayıp bunu sosyal medyada paylaşıyor. Sosyal medyada böyle güzel işlerin hiçbir zaman desteksiz kalmadığını hepimiz biliyoruz. Hanju'da desteksiz kalmıyor ve kendisine bir kitle oluşturuyor, zamanla büyüyen bu kitlede ise sürpriz bir isim var. SEZ grubu üyelerinden Levi (Doguk Lee)'nin radarına düşüyor. Levi hakkında çok bir bilgi elde edemesem de kendisi grubundan bağımsız olarak solo albümler çıkartmış oldukça başarılı, zeki, yetenekli ama anlık olarak benim sezdiğim bir tükenmeşlik sendromuna girmiş durumda olan birisi. Onun bu sendromuna ise Hanju'nun PLII adı ile paylaştığı parçalar bir nevi umut ışığı oluyor. Her insana lazım olan türden hani.

http://www.mangaship.net/Content/Upload/Blog/208f0e8d-39e0-48ef-98f0-660d22422030196841897465216516853.jpg


PLII'ye ulaşmak istiyor, onun için tek çıkış yolu olduğunu düşünüyor hatta içten içe PLII'ye saygı duyuyor. Tabii gelin bir de bunu Hanju'ya sorun. Hanju kendisini bana dokunmayan yılan bin yaşasın moduna almış köşe bucak kaçıyor çocuktan. Levi ile aynı üniversitede, aynı dersleri alırken kaçmak ne kadar mümkün ise o kadar kaçıyor. Kaçma seviyesini o kadar üst bir seviyeye taşıdı ki hatta Levi'nin içtenlikle yazdığı, minnet dolu mesaja bir 'Hi!' bile demedi. Ama burada yanlış bir algı yaratmak istemem elbette 'Levi, Hanju'nun peşinden ayrılmıyor Hanju o yüzden kaçıyor' gibi bir durum yok ortada. Hanju sadece kendisinin PLII olduğunu öğrenme ihtimaline karşı Levi'den olabildiğince uzak durmaya çalışıyor. Levi ona birlikte çalışmak istediğine dair bir mesaj attığında ise sahne korkusunun baş göstereceğini bildiği için Levi'ye cevap vermiyor biraz da. Hanju oldukça saf, iyi kapli birisi ama bu demek değildir ki kızımız gerizekalı. Aksine oldukça zeki birisi ki Levi ile bir işbirliği içerisine girer ise başına gelebilecek şeyleri öngörüp onunla arasına mesafe koyuyor. Elbette bizim meftunu olduğumuz kaderimiz kırmızı ağlarını bir güzel örüyor ve köşe bucak kaçtığı çocukla uzuun uzuun vakitler geçirmek zorunda kalıyor. Nasıl mı? GRUP ÖDEVİ!!

Kırmızı ağlardan birisi diyor ki; 'Hanju... senin bir grup arkadaşın vardı ya iki ayaklı yürüyen? Artık yok.'
Normalde olması gereken grup arkadaşı bir şekilde hastalanıyor, hastanelere düşüyor. Üzüldük mü? Hayır. Şimdi açılsın, perde gelsin Levi.

http://www.mangaship.net/Content/Upload/Blog/4c9d5569-3d05-41d0-85b3-e3ba567c3610196841897465216516855.jpg


Gelişen bir takım olaylar sonucu mecbur Levi ile grup olmak zorunda kalınca Hanju dert bağlıyor. Kendisini bir dertten diğer derde ataraktan 'Neden bana yardım ediyor? Acaba ben olduğumu anladı mı?'gibi sorularla boğadursun, Levi zeki-yetenekli-başarılı üçlüsünün yüzünü kara çıkartmak istemezcesine ufak tefek olan ipuçlarını birleştirip Hanju'yla PLII arasında ki bağlantıyı kuruyor yavaş yavaş. Akıllı başroller heer zaman en sevdiğimiz olmuştur. Ama burada öyle bir yan rol var ki... 'Makchun'. Levi'yi övdüm övdüm ama benim favorim o yan rol, o kadar hoşuma gitti. Hatta o kadar hoşuma gitti ki kelimeler kifayetsiz kalıyor yanında. Daha sadece 2-3 bölümdür gördüğümüz için kendisini sadece hakkında bildiklerimiz Hanju'nun liseden arkadaşı olduğu, Hanju'ya oldukça yakın bir ilişkileri olduğu ve... haşin olduğu. Bir sarı papatyaya fazla gelecek derecede haşin. Racon falan kesiyor o derece yani. 

http://www.mangaship.net/Content/Upload/Blog/ad5f3ed9-72eb-4a8c-90d9-a0537099091b196841897465216516852.jpg


Webtoonumuzun çizimlerine de değinecek olursak, benim daha önce okumakta olduğum ve yakınen takip ettiğim 'Remmaried Empress' serisinin ilk bölümlerine benzetmiştim başta çizimlerini. Alışagelmişin dışında bir çizim tarzı var evet ama bence rahatsız edici değil. Hatta webtoonu ilgi çekici kılan kısmı ise bu farklı çizim tarzı. Çizimlerinde tek sorun gördüğüm kısım karakterlerde birazcık mimik eksiliği var. Yani afedersiniz, Hanju nereden baksanız on bölüm ağızı açık gezdi. Ama bu genelde her yeni seride yaşanan bir sorun. Beatrice bloğunda da bahsetmiştim, göze değer bir bölüm sayısını geçtikten sonra tekrar dönüp başa bakıldığında çizerin kendisini ne kadar geliştirdiğini/değiştirdiğini açıkca görüyoruz.


Bu güzel, bir yaz aşkı havası içeren serimizi umarım beğenirsiniz. Gelecek bölümleri merakla beklediğimi dile getirmek istiyorum ve bloğu sonlandırıyorum. Sevgiler...xxx