DECEMBER 9, 2022
Analiz/Teori

Blue Lock 114

Analiz/Teori

Helloğğ Blue Lock severler, 

       Yine bir bölüm sonrası analiz için karşınızdayım. Artık tanıdığınızı varsayıyorum ben Pelin (homo_sapiens), Editörüm (TheGrinch) ile birlikte 114.Bölüm ''Dörtlü''yü yayınladık. Hala okumadıysanız çok ayıp ediyorsunuz aaaa üzülmeyin buraya tıklayarak okuyabilirsiniz :) Bildiğiniz üzere büyük maç başladı bakalım bizi neler bekliyor. Bölüm hakkındaki düşüncelerimi anlatmadan önce güncelde olmayan okuyucularımız için uyarı, spoiler içerir okumayınız efenim. 

       Geçen bölümü Aiku'nun muhteşem top kurtarışı ile kapatmıştık. Blue Lock mücadele ettikeri U-20 Takımının hiç de kolay bir lokma olmadığını ilk bu zaman anlamış oldu. Isagi tabiki de Aiku'nun bu üstün fiziksel gücü ve sahayı anlama kapasitesi ile orta sahadan doğrudan saldıramayacağını anladı. Ego'nun tabikide tek bir planı yoktu. Bu işe yaramayınca Otoya'nın top dışı hareketlerinden yararlanıp sahayı geçmeyi planladılar. Bunun da bir işe yaramaması bir yana U-20 takımının da benzer özelllikte oyuncuları olduğunu gördük.  
 

 
 

       Buda tipli Darai karakterini çizmek mangaka için ne zor oluyordur yav bakın şu detaylara :3  Gel de sevme bu seriyi, neyse biz konumuza dönelim. Otoya'dan fayda göremeyince tabi Isagi Rin'in uyarısıyla birlikte sıradaki plana geçer. Merkezden gidemediler sağdan gidemediler geriye kaldı tek yol sol taraftan ilerleyecekler. İş bu sefer 1'e 1'deki oynayışıyla Blue Lock On Biri'ne giren Yukimiya kaldı. Ancak o da garip görünüşlü Neru'yu geçemedi. Bu U-20'de neden bir tane normal adam yok diye sorgulamama sebep olan oyunculardan olan Neru gerçekten ilginç bir tip. Ve evet sevgili editörüm Neru gerçekten de Boku No Hero'daki Mirio karakterine benziyor. Sayende araştırmış oldum bu seriyi de :3  Bilmediğim için linç yemeden önce konumuza geri dönüyorum. Neru'nun ''Kayıtlarda görünenden bile hızlısın, dostum.'' demesiyle U-20'nin de Blue Lock oyuncularını araştırdığını anlıyoruz. Yapmasalardı saçma olurdu zaten. Eminim ki Shidou da bir iki küçük şey çıtlatmıştır Blue hakkında. Yukimiya topu kaybetmesiyle Nagi boştaki topu anında yakaldı. Top Blue Lock takımındayken böyleyse U-20'ye geçtiğinde ne olur bilemiyorum. Bizim yetenekli Nagi topu kaleye yaklaştırmış olabilir ama U-20'den Niou'nun saldırgan savunması ve ''Dobermanın Sahibi'' Aiku'nun sıkıştırmasıyla yine topu kaybettiler. Arkadaş Aiku yılandı, çok önceki bölümlerde Barou aslandı ve şimdi de Niou Doberman. Sanırım mangaka hikayede hayvan simgelerini seviyor :3

 

 


       U-20'nin ''Demir Duvar Dörtlüsü'' gerçekten de demir gibi top geçirmiyorlar. Buda tipli Bek Darai , Yıldırım Hızındaki Bek Neru , Doberman Stoper Niou ve U-20 Kaptanı Aiku'dan oluşan bu dörtlü savunma hattını geçemediği sürece Blue Lock gol atamayacak. Ve şimdi de top Itoshi Sae’ye geçti. Blue Lock top onlardayken bu kadar zorlandı. Şimdi top U-20 takımında. Maçın seyri nasıl değişecek? Avrupalı takımlarda oynayan Sae’nin hünerlerini göreceğiz bir sonraki bölüm. Acaba Rin kardeşini geçebilecek ve kendini kanıtlayabilecek mi? Bu arada sevgili okuyucular siz de benim gibi Mangaka’nın son zamanlarda bölümleri kısa tutmasından yakınıyor musunuz? 2 bölümdür gol göremedik ve ben üzülüyorum Mangaka bölümleri daha uzun yap pls :/ Nerdeee eski uzun bölümler. Umarım seri finale gelmez. Gelirse de bizi iyi bir final bekler diye düşünüyorum. Haftaya görüşürüz canolar sağlıcakla kalın.