DECEMBER 9, 2022
Manga İncelemesi

Kimetsu No Yaiba

Manga İncelemesi

Ben bu yazıları yazarken hala izlemeye/okumaya başlamadıysanız elinizi çabuk tutun ve hemen başlayın çünkü bu seri şahsen benim bleach den sonra en sevdiğim shounen serisi olan one piece i yıllarca süren manga satış rekorları listesin de yerinden etmiş ve adeta uçarak listeye girmiş bir seridir. Kimetsu no yaiba yı bana en çok sevdiren unsur eski ve kaliteli serilerin verdiği heyecan ve kaliteyi daha iyi çizimler ve animasyonlarla ayrıca kendine özel tarzıyla günümüzde piyasaya sürmesidir. Şimdi çok fazla abarttığımı düşünenler olabilir aslında bi nebze haklılar fakat benim burda değindiğim konu animenin çıkış yılı. Yeni bitmiş bir seriden bahsediyoruz ve benim gözlemlediğim son çıkan seriler de özgünlük neredeyse hiç yok ve konular iyi işlenmemiş oluyor çünkü zaten bu alanda anime dünyası birçok usta eser vermiş. Bu serinin farklılığı günümüz de diğer serilerden örnek alarak kaliteli bir iş yapılabilmiş olmasıdır.


Karakterlere bakıcak olursak ana karakterimiz bir su nefesi kullanıcısı ve kişilik olarak sevecen, kibar biri ayrıca kardeşi onun için çok çok önemli ve onun için her şeyi yapmaya hazır ve birbirlerine sıkı sıkıya bağlılar.

Madem bu kadar kız kardeşten bahsettik bir de ona bakalım. Kız kardeşimiz bir iblise dönüşmesine rağmen iblis huyları göstermiyor hatta bırak iblisliği kendisi baya şirin bir karakter. Uyudukça güçlenir.

Benim favori karakterim ise Tomioka. Kendisi de su nefesi kullanıcısıdır ve ana karaktere bol bol yardımı dokunmuş yakışıklı ve kral bir adamdır.
Bir diğer karakterimiz nezukoya aşkından abisiyle iyi geçinmeye çalışan biraz çapkın bir karakter olan Agatsuma Zenitsu. Şu ana kadar saydığımız karakterlere nazaran kendisi bir yıldırım nefesi kullanıcısıdır ve hem hızlı hem de güçlü bir karakterdir fakat tehlikeli bir şey olduğunda korkup kaçma eğilimine girer korkudan bayılınca ise çok güçlü bir iblis avcısına dönüşür.

Diğer bir karakterimiz ise Hashibira Inosuke. Kendisi çok gururlu bir savaşçı olmasının yanı sıra gayet güçlüdür. Bir savaşa girdiğinde tüm benliğiyle savaşır ve rakibini yenmek için her şeyi yapar kan revan halde olsa bile buna aldırış etmez ve yoluna devam eder. Kendisi birçok insanın saygısını kazanmış kral karakterlerden biridir.

Anime deki diğer kuvvetlere bakıcak olursak on iki şeytan ayı muzan Kibustsujinin emrinde görev yapan Muzan kanından güç almak isteyen 12 şeytandan oluşur ve kendi aralarında üst ve alt aylar olarak ayrılır.

Bir taraftan da Muzan Kibutsujiye karşı mücadele veren 9 tane kılıç ustasından oluşan Hashira adlı bir grup vardır ve bu grubun içindeki herkes seçkin savaşçılardır.
Her hashiranın kendine özel yetenekleri vardır. Su Hashirası Giyu Tomioka seriler deki soğukkanlı klasik karakterlerden biridir genelde ciddi bir tavır takınır,adalet duygusu yüksek bir karakterdir ve hedefleri için canını ortaya koymaya hazırdır.
Böcek Hashirası Shinobu Kocho. Kendisi bardağın dolu tarafından bakmayı seven bir karakterdir,rahat takılır genelde gülümser ve başkalarıyla alay etmeyi sever kişiliği seri ilerledikçe değişiklik gösterir. Seri,kılıç dövüşleri seven arkadaşlar için idealdir.
Aşk Hashiramız Mitsuri Kanroji kendisi duygusal bir kişiliktir ayrca utangaçtır ve çabuk kızarır. Bunların yanı sıra evlilik konusunda bir bahtsız bedevidir dostlarına karşı yumuşak olsa da iblislere karşı serttir.

Sırada Yılan Hashirası Obanai Iguro var kendisi konu iblisler olduğunda çok sert ve katı biridir. Her ne kadar acımasız bir kişiliğe sahip olsa da Mitsuri ve Kagaya Ubuyashiki denince akan sular duruyor. Kendisi Mitsuriye vurulmuş. Kagaya Ubuyashiki ise iblis avcılarının 97. lideridir ve Oyakata Sama olarak da bilinir.

Bir diğer hashiramız ise Rüzgar Hashirası Sanemi Shinazugawa kendisi biraz kaba bir karakterdir ve insanları küçümser değer verdikleri dışında geri kalan insanlar onun için aynıdır bu davranışları yüzünden çok şey kaybediyor kendisi.

Sırada Gyomei Himejima var. Kendisi kirpi saçlı,uzun,gözleri görmeyen bir abimizdir. Her ne kadar haşmetli bir karakter olarak gözükse de içinde hassas ve nazik bir kişilik barındırır. Dindar bir karakterdir,dua etmeyi sever. Sırada çok ilgi gören karakterlerden biri olan kyojuro rengoku var namı diğer alev hashirası. Kendisi iyi aile terbiyesi almış onurlu bir savaşçıdır ve güçlülerin, güçsüzleri koruması gerektiğine inanır. Bunun dışında genellikle hevesli ve neşeli bir karakterdir.
Ve bir diğer güçlü karakterimiz Ses Hashirası Tengen Uzui var. Kendisi uzun ve kaslı bir karakterdir. Kişilik olarak gösteriş meraklısıdır ve bazen manyağa bağlayabiliyor. Bu arada değer verdiği 3 önemli kişi var bunlar ise 3 eşi Makio,S uma ve Hinatsurudur.

Ve son hashiramız Sis Hashirası Muichiro Tokito var kendisinin aklı bir karış havadadır ayrıca hiçbir zaman duygularıyla hareket etmez her zaman mantığını kullanmaya çalışır kendisinin odaklanma sorunları vardır.
Genel olarak serinin çizimleri iyidir,karakterler sizi kendine bağlar,konusu sürükleyicidir,mangası 205 bölümden oluşur ve www.mangaship.net adresinden veya uygulamasından okuyabilirsiniz...

Buraya kadar okuyan herkese çok teşekkür ederim iyi eğlenceler!


MyAnimeList:8. 81
Sıralama:25