DECEMBER 9, 2022
Analiz/Teori

Blue Lock 117

Analiz/Teori

Merhaba Manga Ship okuyucuları;
     Bildiğiniz üzere ben çevirmeniniz Pelin (homo_sapiens) editörüm TheGrinch ile beraber 117.Bölüm ''Tanıştığıma Memnun Oldum''u yayınladık. Hala okumadıysanız darılırım vallah bi' koşu gidip okuyun gelin lütfen :3 Okumadıysanız da üzülmeyin buraya tıklayarak sitemizden okuyabilirsiniz. Bölüm hakkındaki düşüncelerimi sizinle paylaşmadan önce uyarmalıyım ki bu analiz/teori blog yazısında da diğerlerinde olduğu gibi bol spoi içeriyor efenim. Eğer güncel olmayıp da okumaya devam ediyorsanız mesuliyet almayız.

 

     Bildiğiniz üzere geçen bölümde orta saha oyuncusu Itoshi Sae'nin attığı gol ile U-20 takımı 1-0 öne geçmeyi başardı. Arayı kapatmak için bu sefer Blue Lock'un daha fazla efor sarf etmesi gerekiyordu. Önceki bölümlerde Nagi ile yaptıkları üçlü formasyonu bozan Isagi ve Rin bu yöntemin işe yaramamasıyla kombinasyonu ikiye düşürdüler. Rin ve Isagi aralarında daha kısa mesafeli paslaşmalarla topu ilerletmeyi başardılar. Daha sonrasında topu Bachira'ya atarak yollarını ayıran ikili U-20 takımının biraz aklını karıştırdı ve top Bachira'nın kale önüne olan uzun pasıyla Rin'e geçmişti. Bildiğiniz gibi geçen bölümde kısaca bunlar olmuştu. Yalnız topu alan Rin'in amacı belli ki U-20 takımını yenmekten çok abisini yenmek. Çünkü yüksek ihtimalle gol atabileceği her pozisyonu es geçip abisinin yaptığı golü taklit ederek U-20 ile skoru eşitlemek istedi. Rin pekala abisinin golünü biraz taklit edebildi ama siz de hak verirsiniz ki hiçbir taklit aslı gibi olamaz. Hele ki bunu belki de daha önce hiç denemeyen Rin'in o stres anında başarılı olamaması sürpriz değil. Top kalecinin elini sıyırması ve kale direğine çarparak uzaklaşmasıyla gol olamadı. Rin sahip olduğu yetenekleriyle elbet o kaleye gol atabilirdi. İnancım bu yönde çünkü siz de benim gibi onun neler yapabildiğini gördünüz. Ancak gol fırsatını kaçırmakla kalmayıp topu U-20 takımına kaptırma riskine girdi.

 

 

     Top Allahtan Blue Lock takımında kalarak yeni gol fırsatları oluşturulabildi. Yine benim Isagi'min aklı ve Ego'nun yaptırdığı antremanlar sayesinde Isagi ve Yukimiya rakibi şaşırtarak topu korumaya devam etti. Rakibin duraklamasından yararlanan Yukimiya da kaleye topu gönderdi. Ancak U-20 Takım Kaptanı Aiku tarafından son anda durdurulan top ile gol gerçekleşmedi. Adam boşuna kaptan değil yemin ediyorum koştu da keleye uçtu resmen kaleci orada hoplasın dursun. Top tekrar havalanınca adeta tüm Blue Lock oyuncuları seferber oldu. Otoya da bir o kadar hızlı bir şekilde yetişip kaleye gol atmayı denedi ve sonuç yine başarısız. ''Doberman'' Niou kafasıyla golü engelledi XD Ben artık isyan ederken Nagi çıkageldi. Abi az buz değil üç kere gol atmaya çalıştılar ki birisi Rin'in gol denemesiydi, üçü de mi engellenir ya ?! Şimdi yiğidi öldür hakkını yeme demişler adamların cidden iyi bir savunmaları var. Defans Aiku, Stoper Niou ve kaleci golleri gerçekten iyi kurtardılar. Blue Lock'un forvetlerine güveniyordum ama eğer Rin oyunu kazanmanın abisini ezmekten daha önemli olduğunu hatırlamaya başlamazsa tek avantajları da ellerinden kayıp gidecek. Tüm Blue Lock oyuncuları adeta tek bir amaç için mücadele ettiler ''O Gol Atılacak!''. Adamlar resmen gol olsun diye yırtındılar kısa bir süre içinde Nagi'nin golüyle beraber 4 gol pozisyonu yakaladılar. Bu iyi bir mücadele örneğiydi. Sadece Rin'in ilk gol denemesinde yaptığı hata olmasaydı bunlara gerek kalmayabilirdi. Bu hata ile Blue Lock oyuncuları da boşa efor sarf etmiş oldular. Kusura bakmayın bu bölüm biraz Rin'e fazla sinirlendim, ah be Rin yakacaktın lan takımın başını.

 

 

     Neyse biz gelgelelim Nagi'nin havalı golüne :P Adam gol atmakla yetinmedi onu aynı anda sıkıştıran iki kişiden de kurtuldu. Topu havalandırıp dönerek gol attı be daha ne olsun. Pekala Sae'nin golü tuhaf ama bir o kadarda güzel bir goldü. Nagi'nin golü onun yanında daha basit bir gol oluyor ama yine de Nagi'nin de attığı golü beğendim. Veee sevgili okuyucular Nagi'nin attığı gol ile beraber skor eşitlendi durum 1-1 oldu! Bu golle beraber biliyorum siz de nefesinizi tuttunuz :) Buz kesilen taraftarlar birden çoşmaya başladılar. Artık Japonya Nagi Seishiro'yu tanıyordu. Koskoca U-20 Japonya takımına gol atmış bir oyuncuydu. Eminim ki Blue Lock oyunu ilerde kaybedecek bile olsalar Nagi'nin adı anılmaya devam edecek.

 

     Ki benim teorilerimden biri de bu, eğer Blue Lock takımı kaybederse oyunculara ne olur? Şöyle olabilir ki Nagi gibi yetenekli oyuncular U-20 bünyesinde yollarına devam edebilir, tek sıkıntı o zaman Blue Lock projesi rafa kaldırılır ve tabiri caizse tüm manganın bir anlamı kalmaz. Ya da böyle bir durumda Ego bir rövanş maçı yapılmasını isteyebilir. Çok fazla ihtimal var ancak tüm cevapları ilerki bölümlerde alacağız. Kafamda hala değinilmemiş olan soru işaretleri var. O kadar yedek kadrosu oluşturdu Mangaka, bir sakatlık ya da kart yeme durumuyla oyuncu değişimi olmasını bekliyorum ancak hala böyle bir durum yok. Belki de oyunun daha başlarındayız o yüzden olmadı ama kritik bir anda oyuncu değişikliği bekliyorum. Shidou hala sakin sakin yedek kulübesinde oturuyor ki bu onun karakterine çok ters onu nasıl sakinleştirdiler anlayamıyorum. En çok merak ettiğim öğrenmek için kendimi parçalayacağım konu ise Joker Kapısı ve amacı. Joker Kapısı giden oyunculardan bazılarını Blue Lock'a geri getirecek. Onu anladık elbette ancak Ego bunu kritik bir anda gizli bir kart olarak mı kullanacak yoksa çok ilerisi için bir plan mı tam anlayamadım. Mangaka yeteri kadar sayfaları kısaltmamış gibi sırları da açıklamamakta ısrarcı :( Bir de şu Mangaka maçın kaçıncı dakikasında olduğumuzu belirtse de daha ne kadar yolumuz var bilsek ne iyi olurdu. Neyse kısaca sevgili okuyucular son durum 1-1 ve bizi uzun bir maç bekliyor gibi. Tüm soru işaretlerimizin en kısa zamanda giderilmesi ve Mangaka'nın bölümleri biraz daha uzatması temennisiyle bu haftanın blog yazısını kapatıyorum. Lütfen bu ve diğer blog yazılarına yorum yapın bizimle fikirlerinizi paylaşmanızı çok istiyoruz. Ayrıca bölümlerde sevginizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın yorum yapmayı unutmayın <3 Sağlıcakla kalın haftaya görüşürüz.