DECEMBER 9, 2022
Tanıtım

ESCAPE ROOM

Tanıtım

Hani sıçrayarak uyandığımız garip rüyalar vardır. Odalardan odalara geçiş yapıp asla çıkışı bulamadığımız türden. Hepimiz o rüyalardan görmüşüzdür eminim. Uyanıyoruz o rüyadan ve hiçbir şey hatırlamıyoruz. Bu anlar gerçekten hayatımızdaki garip anlardan sadece biridir. Bu manganın verdiği enerji de anlattığım olayla aynı garip, korkunç, gizemli ama yine de peşinden gitmek istediğiniz türden. Tıpkı yarıda bıraktığımız rüyayı bitirmeden uyanmak istememek gibi. Korksak da yine de peşinden gideriz korkudan daha çok merak ağır basar. Hepimiz korku filmlerinde bir karaktere illaki ‘’Gitme oraya öleceksin her an bir yerden bir testereli katil çıkabilir.’’ demişizdir ama bence bizim başımıza da böyle bir şey gelse aynısını yaparız. Korkup bir köşeye sığınmak mı yoksa ilerleyip hayatın için savaşmak mı? Belki böyle bir şeyin başımıza gelme olasılığı düşük ama neden böyle bir hikâyeyi okumayalım ki

 

Escape Room - Manga Ship

 

Escape Room gerçekten de böyle bir manga olayların gidişatını tahmin edebilirsiniz ama tahminleriniz doğru çıkacak mı bakalım?

 Olaylarımız veterinerlik öğrencisi Sean’nın iş arkadaşlarından zorbalık gördüğü akşam sarhoş olup bayıldıktan sonra garip bir odada hiçbir şeyden habersiz uyanması ile başlıyor. Gerçekten korkunç bir durum biliyorum. Kimse böyle bir şey yaşamak istemez ama ana karakterimiz gerçekten stres kontrolü iyi ve herhangi bir olayda sakinliğini koruyabilen biri olduğu için bizim aksimize panik yapmıyor. Olaylara mantıklı yaklaşımı ile akın kalıyor ve buraya nasıl neden geldiğini düşünüyor. Kendisine göre o masum bir suç işlemedi ama toplum ona çoktan yargıyı kesmiş gibi. Bu olaylar karakterimizi asla umutsuzluğa düşürmüyor ve odadaki ipuçlarını bulup yoluna yoluna devam ediyor. Tabi ki onu bekleyen sürprizler burada bitmiyor. Karşısına kimler çıkmıyor ki ete susamış yamyamlar, kana susamış katiller, masum olduğunu savunan insanlar ama Sean buna tabi ki inanmıyor buraya gelmelerinin illaki bir sebebi olmalı.

 

 Escape Room Manga | Anime-Planet

Sean; Kesinlikle her duruma akıl ve mantıkla yaklaşan bir karakter. Herhangi bir olayda asla vicdana azabı çekmeyen ve yoluna bakan biri. Çıkışa giden yolda birkaç kişiyi köprü olarak kullanmak onu için asla bir sorun değil. O hep kendi işine bakar ne yapılması gerekiyorsa onu yapar vicdanı ve duyguları onu durduramaz. Bu yüzden normal yaşamında dışlanmış ve ağır ithamlarda bulunulmuş biri. Sean’ın dik ucaları olan bir karakter ya onu seveceksiniz ya da ondan nefret edeceksiniz. Ortası olmayan bir karakter. Şu durumdaki hayat felsefesi de öyle bir durumda mantıklı olacak olan ‘‘Önce kendini kurtar.’’ Kurtarmadığı ve ölen insanların arkasından ağlayacak zamanı yok. Bir an önce buradan çıkmalı. Bu hayatta kalma mücadelesinde herkes tek başına savaşmak zorunda.

Tabi ki her zaman bari istisnalar olur.  Yardıma muhtaç görünen ve yardım isteyen masum bir genç kız Heather Sean’ın kalbini bile yumuşatmayı başarmış görünüyor. Şüpheci ve mantık banyosu yapmış ana karakterimiz tabi ki masum görünüşe ilk görüşte inanmayacak. Unutmayın burada kapana kısılmalarının bir nedeni var. Ama birkaç odadaki gizemi yalnız başına çözmüş ana karaktere bir yol arkadaşı iyi oldu gerçekten

Heather; vicdanlı ve olay çözme yeteneği yüksek bir karakter. Bazı zamanlar ana karaktere ayak bağı olup sorun çıkartsa da bu çok da rahatsız etmeyen bir detay. Onun da Sean gibi vicdansız olmasını bekleyemeyiz. Bu konuda bence iki karakter birbirini destekliyor. Heather’in iyi bir yardımcı karakter olduğunu söyleyebilirim. Baskı altında stres kontrolü çok da iyi olmasa ve arada sorunlar çıkarsa da gizemleri çözme konusunda Sean’a yardım etmesi onun için artı bir puan. Mangayı okudukça iki karakter arasında ki görüş farklıklarını görebiliyorsunuz. Çıkışa ulaşma planında farklı bir bakış açısı her zaman iyidir. Heather asla bir kenarda oturup erkek karakterin onu kurtarmasını bekleyecek bir kız değil bunun aksine girişimci bir ruhu var.

Bakalım bu ikili koridorlarında katillerin dolaştığı gizemli odalardan geçerek çıkışa ulaşabilecek mi? Başarsalar bile hayatları eskisi gibi yolunda gidecek mi? Bence bu soruları sormak için erken çünkü daha çözecek çok gizemleri ve geçecek çok odaları var gibi duruyor.

 

Bizde onlarla bu maceraya katılıp bol bol gizem çözebiliriz.