DECEMBER 9, 2022
Boruto Manga Teorilerini İnceleme

Boruto Teoriler

Boruto Manga Teorilerini İnceleme

Herkese merhaba ben samet bugün sizlerle boruto hakkında teorileri inceleyeceğiz.
Bildiğiniz gibi seride boruto ve kawaki gerçekten çok fazla derecede güçlendiler. Bu da yetmiyormuş gibi sarada direkt mangekyou sharingan açtı. Sarada hakkında teoriye en son değineceğiz. Evet seride bariz bir şekilde naruto ve sasuke güçsüzleştirildi. diğer bir yandan boruto ve kawaki artık otsutsuki güçlerine sahipler. Serinin heyecanı olması için çok net bir şekilde kıyasıya bir mücadele yok. Bunun içinde ya sizden çok daha güçlü bir düşmana sahip olmanız gerekir ya da sizinle eşit derecede bir düşmana sahip olmanız lazım. Şu ana kadar gördüklerimiz biliyorsunuz ki sürekli olarak ya tek başına ya da iki kişi olarak karşımıza çıkıyorlardı. Bu zamana kadar gelen düşmanların hepsi bir ya da iki kişi yani dünyayı hiç umursamıyorlardı. Teorilerden biri bildiğiniz gibi önemli büyük ana hedeflerden bildiğimiz bir tanesi gezegenlerin chakra meyvesi oluşturarak hasat etmek ve gezegendeki chakrayı sömürmek. Ve buna baktığımızda galakside ne kadar otsutsuki olabilir sayıları ne kadar aralarındaki sıralama nasıl sağlanıyor bilinmiyor. Yani görevleri gezegenleri sömürmek olduğunu bildiğimizden sayılarının çok fazla olduğunu tahmin etmeliyiz. İşte burada da yürütülen tahminlerden akıllara önemli bir soru geliyor. Sayıları fazla ise dünyaya gelen otsutsukiler galakside olanlardan daha mı güçlü yoksa daha mı güçsüzlerdi. Yani bizim tecrübe ettiğimiz otsutsukiler acaba düşük seviyemiydiler. Zira artık şu an dünyada garip bir denge var dünyanın elinde iki otsutsuki bulunmakta manzaraya baktığımız zaman aslında boruto ve kawaki yenilmez iki büyük otsutsukisine sahipler. Bizim buradaki güç ölçeğimiz dünyaya göre çok güçlü ama daha düşmanlarımızı tanımıyoruz. Boruto artık neredeyse efsane seviyesinde karşısına kim çıkabilir diyoruz. Teori ise bu zamana kadar gelen otsutsukiler düşük seviyeydi ve çok daha büyük güçlere sahip bir sürü yığınla otsutsuki olduğu düşünülüyor.

 


 

Bir sonraki teori sadara hakkında sarada chapter 80 sarada’nın mangekyou sharingan açarak önemli bir güç artışı yaşadığını gördük. Bildiğiniz gibi mangekyou ile birlikte yeni yetenekler ortaya çıkar ve sarada’nın gözleri de kesinlikle ilginç güçlere sahip olacaktır. Sarada’nın sahip olma ihtimali çok yüksek olan güçlerden biri amaterasudur. Aslında bu gücü ilk itachi tarafından kullanıldığını görmüştük. Daha sonra sasuke de uyandırmıştı. Muhtemelen arasındaki kan bağı nedeniyle İkisinde de amaterasu gücü vardı. Sasukenin itachinin aksine kontrol etme ve şekillendirme gücü de vardı. İtachinin aksine ise bir gözüyle ateşleri oluştururken diğer gözüyle amaterasuya şekil verebiliyordu Elbette bu saradanın amatterasu uyandıracağı anlamına gelmez ancak babasının kanını paylaştığı düşünüldüğünde şansı oldukça yüksektir. Ayrıca uchiha yeteneklerini mükemmel bir şekilde kontrol edebilmesi amaterasu için ideal bir teknik olacaktır. Saradan’ın sahip olduğu güneş desenli mangekyou sharingandır. Sarada’nın güneş desenli sharingana sahip olması onun güçlerinin muhtemelen güneşin alevleriyle ilgili olacağını işaret eder.

 


 

Dört yıllık zaman atlamasından dönen saradan’ın bu güçte ustalaşmış bir şekilde kullanmasına şaşırmamak gerekir. Çünkü bu süre içinde yeteneğini muhtemelen geliştirmiş hatta ustalaşmış olacak ya da belki de amaterasudan daha sıcak alevler yaratabilecek olacaktır. Sarada belki de amaterasudan daha sıcak alevler yaratabilecek olacaktır. Çünkü mangadaki güç seviyesi çok saçma yerlere varmak üzere saradan’ın bir gözünün amaterasu ile ilişkili olacağı düşünülüyor ama bildiğimiz üzere mangekyou sharingan kullanıcısına iki özel güç veriyor. Her mangekyou sharingan ile birlikte susano olarak adlandırılan en yüksek güç gelir. Susano kullanıcının çakrasıyla tamamen oluşan devasa bir insan benzeri varlık inşa etmesine olanak sağlar ve kullanıcının adına hareket edebilir. Susano tekniği hem saldırabilir hem de savunabilir ve muazzam yeteneklere sahiptir. Saradanın artık mangekyou sharinganı uyandırdığına göre muhtemelen susanoyuda uyandıracaktır. Yeni çıkan boruto oyununda saradanın susanosu sızdırılmış gibi gözüküyor. Eğer o sızdırılan susano gerçekse saradanın susanosu diğer uchihaların susanosuna hiç de benzemiyor. Bu da sarada’nın özel bir susana uyandırıp uyandırmayacağı konusunu akla getiriyor. Saradanın susasunun yetenekleri şu anda bilinmemektedir. Ancak eğer susanoda amaterasu gücünde uyandırmayı başarırsa sonra onu bununla birleştirecektir. Susanoların neredeyse her zaman bir silahı vardır ve hem Sasuke hem de itachide susano devasa kılıçlarla geldi. Bu nedenle saradanın susanosuda savaşta kullanabileceği bir kılıcı olması muhtemeldir.

 


 

Bir diğer teori ise saradanın eternal mangekyou sharingan gücüdür. Mangekyou sharingan doğal bir güç yükseltmesidir. Saradanın da eternal mangekyou sharingana ulaşması ancak babasının gözlerini alarak mümkün olabilir. Ancak annesinin eğitimi sayesinde sarada mangekyou sharinganın dezavantajlarını aşabilir aynı zamanda tıbbi ninjutsu kullanımı konusunda gelişecektir. Eğer dört yıllık zaman atlamasında annesiyle tıbbi ninjutsu kullanımı konusunda becerilerini geliştirebilirse saradanın inanılmaz güçlü bir iyileştirme faktörü olacak ve savaşta aldığı herhangi bir zarar hatta tehlikeli yaraları bile saniyeler içinde iyileştirebilecek. Hatta gözlerinin neden olduğu herhangi bir hasar da saniyeler içinde iyileşecek ve sarada mangekyou sharinganı kullanırken hiçbir acı hissetmeyecektir. Hatta gözlerini aşırı kullanırsa bile körleşme gibi büyük bir acı yaşamayacaktır Bence bu nedenle sarada’nın muhtemelen eternal mangekyou sharingan’a ulaşmasının neredeyse garantili olduğu ve başka bir jitsu kullanarak benzer bir güç seviyesine ulaşacağı söylenebilir. Şuanki teoriler bunlar sizlerinde farklı teorileriniz varsa yazabilirsiz. Herkese iyi günler.

Seriyi okumak için tıklayın.