DECEMBER 9, 2022
Manga İncelemesi

Eaternal Nocturnal

Manga İncelemesi

Yeni serilerimizin kapakları sizce de harika değil miii?Öncelikle merhabalar, ben ekibimizin çevirmenlerinden Kakaolumeyvesuyu. Busefer de yeni bir seriyle karşınızdayım. Yine beni kapağıyla içine çeken birseri ‘Eaternal Nocturnal’dan bahsedeceğiz. Hiç vakit kaybetmeden başlayalımm!İlk bölümümüz, ana karakterimiz Eve’in uykuya dalma problemiyle başlıyor. Birzamanlar bu problemi çeken biri olarak şimdiden kendimi hikayeye dahil olmuşgibi hissediyorum :) Birçok fayda etmeyen yöntemden sonra tekrar koyun saymayadönerken bir şekilde kızımız uyuyakalıyor. Bunun ardından bir ‘varlık’süzülerek camdan Eve’in odasına dalıyor. Serinin tanıtım yazısından anlaşıldığıüzere rüya yiyicimiz bu kişi. Beyaz bir küre şeklindeki rüyasını yedikten sonraEve’in rüyasına bir bakış atıyoruz. Balinalar, uçan yatak gibi tam bir rüyadabulunacak şeyleri gördükten sonra Eve de rüyada olduğunun farkına varıyor ve haklı olarak seviniyor. Tam o sırada, rüya yiyicimiztekrar ortaya çıkıyor ve işte bu mükemmel sahne geliyor:

Şimdi…Eve’in onu görmemesi gerektiğini şaşkınlığından anlıyoruz. Ama anlamadığım şey,Eve neden onu görüyor? Uykusuz kalmasının özel bir sebebi mi var acaba? Ayrıcabölüm başladığından beri kapaktaki diğer çocuğu da görmedik, yani bu ikisi tekkişi mi? Eğer öyleyse sanırım bir şekilde ‘normal’ dünyaya gelecek rüyayiyicimiz. Neyse, garipliği fark etmiş olsa gerek, hemen kaçıyor zaten rüyadan.Ardından beni yine şok eden bir sahne geliyor, meğer çocuk çoktan dünyadaymış?Ve insan formu da var falan bana gayet bir düzeni varmış gibi geldi.


Şoküstüne şoka uğrayan rüya yiyicimiz, aslında artık Dae diyebiliriz sanırım çünküinsan formunda da aynı kişiymiş, Eve’in onu nasıl gördüğüne tekrar birşaşırıyor ve ilk bölümümüz burada sonlanıyor. Eve’in belli bir sorunu mu gücümü var henüz bilemiyoruz. Ama bir şekilde rüyasında gördüğü kişiyi uyumadığızamanlarda, gerçek dünyada da gördüğünde neler olacak çok merak ediyorum. Sonhızla ikinci bölümün başında Dae’nin bakış açısına atlıyoruz ve yüzünün birkısmını görsek de tutuluyoruz. Eve’e tatsız bir yüz derken ne kastettibilemiyorum çünkü kalp atışları aksini söylüyooor :)) Sonraki sahnelerde Eve’inuykusuzluğunun hayatını ne boyutta etkilediğini görüyoruz ve üzülüyoruz :((İşte uyukluyor diye işten çıkartmak da biraz abartı geldi bana, sizce? Yani enazından uyarı falan verilir, ona göre bir şeyler yapılırdı belki… Gerçi Eve’indediğine bakılırsa o da anlamış sanırım durumunun başkalarını da birazetkilediğini ^^ Üzülmelerin ardından Cherri adlı yeni bir karakterimiz geliyor.


Tatlıbirine benzeyen Cherri şimdilik Eve’e iyi davrandığı için kabul edilebilir biridiyelim. Umarım sonradan arkadan bıçaklayan ‘arkadaş’ tiplerinden değildirçünkü artık bıktık böylelerinin ana karakterlerimizi üzmesinden :( Ayrıcagözünün altındaki halkaları anlayamadığı için Eve’in kronik uykusuzluğunubilmiyor diyebilir miyiz ki? Halbuki yakın gibi de görünüyorlardı, der demezbir sonraki sahnede Eve’den şarkı söylemesini isterken yaptığı ifade içime birkurt düşürdü. Üstüne üstlük arkadaşıyla buluşmasına kurt bakışlı menajerinigetirmiş??? Ben daha ne söyleyeyim bilmiyorum çok şüpheli yani.


Bufotoğrafı koymasam olmazdı. Şu baloncuklar, ortam, her şeyiyle en hoşuma gidensahnelerden biri şu ana kadar. İşte biz de bu karşılaşmayı bekliyorduk. Şimdibaşta sorduğum sorulara geri dönüyorum; acaba ne yapacaklar? Bence Evetanımayacak ama Dae ‘tanımıyormuş’ gibi yapacak. Çünkü rüyada ilk defa biriylegöz göze gelmiş gibiydi. Sonrası nasıl olacak merakla bekliyorum ^^ Bir sonrakiyazıda görüşmek üzere, şimdiden hepinize iyi okumalarrr <3

Seriyi okumak için tıklayın.