DECEMBER 9, 2022
Anime İncelemesi

Kakegurui Anime İncelemesi

Anime İncelemesi

Hyakkaou Akademisi: ülkede zenginlerden de zenginlerin gidebildiği, oldukça ayrıcalıklı bir okul. Geleceğin önemli insanlarının okuduğu bu okulda, sizi diğerlerinden önde kılan özellikler iyi notlarınız veya atletik olmanız değil; kumar oynama yeteneğiniz. Kumar oynamakta iyi olanlar krallar ve kraliçeler iken, bu konuda kötüler okulun “evcil hayvan”ları. Eğer kaybeder ve ödeyemeyeceğiniz bir borca batarsanız Konsey bu hesabı sizin için kapatır ancak hayatınız artık onların elindedir. Ryouta Suzui bu evcil hayvanlardan birisidir ve okula yeni gelip oldukça etki yaratan kumar bağımlısı Yumeko Jabami ile arkadaş olurlar. Psikolojik, oyun, shounen, gizem ve okul türlerinden oluşan anime toplamda 2 sezon 24 bölüme sahip.

Kakegurui bir akıl oyunları animesi olmasına rağmen izlemesi oldukça kolay ve beyin yakmanın gerekli olmadığı serilerden. Neredeyse her bölüm başka bir oyun oynanıyor ve oyunlar kesinlikle sıkıcı değiller. Genel olarak karakterlerin sınırsız kumar açlıkları ve kumar oynamaktan sonsuz haz almaları bazen bazı kişiler için rahatsız edici olabilse de sınırların olmadığını görmek benim şahsen çok hoşuma gidiyor. İçinde bulunana zorbalık, suiistimal ve tutku denen o ögeler animeyi benim için özellikle ayrı bir yere getiriyor. Karakterlerin kumar için besledikleri ve risk almaktan duydukları o büyük haz, seyirciye heyecan olarak dönüyor.

Özellikle konusu üzerine konuşulabilecek bir seri değil çünkü genellikle sadece duygu ve an odaklı ilerliyor ama klişe veyahut “vay canına” bir senaryosu yoktu. İkinci sezonda daha konu odaklı bir kumar dönüyordu çünkü hikayeye bir arka plan eklemişler ama yine de özellikle üzerinde durulduğunu söyleyemem. Zaten Kakegurui, şahsen, senaryo için değil; adrenalin ve zeka oyunları gösterilmek için yapılmış bir seri, oyunlar hariç mantık aranması gerektiğini düşünmüyorum. Neredeyse tüm oyunlar aşırı zevkliydi ve animeyi izlerken sürekli arka planda ne döndüğünü düşünmekten kendimi alamadım.

Karakterlerin neredeyse hepsi sapkın zihniyetlere sahipler. Kumar için hayatını verebilecek, kumar oynarken hissedilen riskten cinsel haz duyan “delilik” derecesinde bağımlı insanlar. Ana erkek karakter oldukça sönük, hikaye içinde görmediğiniz, son derece ezik birisi. Zaten genel olarak içinde cinsellik ögesi bulunan animelerde ana erkek karakter neredeyse hep ezik oluyor. Yumeko, kadın ana karakterimiz, kumarla herkesi geldikleri deliğe geri gönderen, okuldaki kumar çılgınlığını üst seviyeye çıkartan, kumara karşı sınırsız istek duyan bir karakter. Mantıksız derecede kumarı seven ve her şeyini feda edebilecek bu karakterler arasında bir de mükemmel bir yeteneğe sahip olan ancak beynini ve mantığını da kullanmayı bilen birisi var, Mary Saotome. Onur konuğu olaraktan kendisinden bahsediyorum çünkü benim için seriyi ayrı bir yere taşıdı, içinde bulunduğu her oyundan ayrı bir zevk aldım çünkü rasyonel, gerçekçi bir karakter.

Çizimler konusu ise cennet. Animede özellikle gözlere verilen o özen beni kendimden alıyor. Renklerin mükemmel kullanıldığı bir seri. Normalde animelerde çizimler konusunda olumlu veya olumsuz bir düşüncem olmaz ama karakterleri sevdiğimden midir nedir, Kakegurui’nin çizimleri çok hoşuma gidiyor. Ayrıca soundtrackler de çok güzellerdi. Garipler, sonradan açıp da dinleyeceğiniz gibi değiller ama sahnelerle çok güzel uyuşuyorlar. Giriş ve kapanış şarkıları da öyle, sonradan girip dinlemem ama animenin genel havasına çok uygunlar.

Neredeyse her bölüm farklı bir oyun dönüyor ve anlık izlerken seriden haz almanız çok ihtimal. Bazı seriler vardır, “Vay be bu da mı varmış!” deyip durursunuz ve güzel bir konuyla harmanlanırsa en iyi serilerden birisi haline gelirler. Kakegurui ise böyle bir seriyi düşündüğünüzde “güzel bir konuyla harmanlanma” kısmını çıkartıp daha fazla “vay be” eklediğinizde elinizde oluşan yeni seri olacaktır. İzlerken size büyük bir haz vereceğini temenni edebilirim, ama uzun süreli arenada ne kadar belleğinizde kalır bilemem. Heyecanı size dibine kadar hissettirecektir ancak karakterlerin her davranışında mantık aramanızı önermem. Nasıl olsa hepsi bir avuç kumar bağımlısı! Eğer Kakegurui adlı seri ilginizi çektiyse Manga Ship’ten izleyebilirsiniz!