DECEMBER 9, 2022
Manga İncelemesi

Kashin Koji - Maskenin Ardındaki Yüz

Manga İncelemesi

İlk önce karakterimizi tanıyalım.

Kashin Koji, Naruto'nun devam eden serisi olan Boruto:Naruto Next Generations serisinden bir karakter. Kendisini animede henüz göremedik ancak mangada çoktan görülmüş bir karakter.

Manga'nın o bölümünü okuyabilmek için alttaki linki kullanın.

Boruto:Naruto Next Generations 23.Bölüm

 

Kashin Koji, Boruto ve Ao'nun karşılaşmasında Kuchiyose No Jutsu(Çağırma Tekniği) tekniğiyle meydana Myoboku dağından olan büyük bir kurbağa ile çıkagelmiştir. İlerleyen dakikalarda bu gizemli karakterimiz Sarutobi Hiruzen'in torunu ayrıca Boruto'nun Sensei olan Sarutobi Konohamaru ile kapışmaya başlamıştır.
Konohamaru,Naruto'dan öğrendiği, Naruto'nunsa Jiraiya Sensei'den öğrendiği Rasengan tekniğini Kashin Koji'e karşı bir avantaj olarak kullanıp onu malup etmeye çalıştığını ve Kashin Koji'in de aynı şekilde Rasengan tekniğiyle Konohamaru'ya karşılık verdiğini okuduk/gördük.

 


Özetlersek...

Kashin Koji'nin Kuchiyose No Jutsu'sunda (Çağırma Tekniği) olarak Kurbağa çağırabildiğini ve Rasengan tekniğini kullanabildiğini gördük.
Ayrıca manga'nın siyah beyaz yapısına göre Kashin Koji'nin saçı ve sakalları beyaz renktedir.



Şimdi bu bilgileri derleyerek daha önce Naruto'nun tüm serilerinde bu tanımlara uygun bir karakter varmıydı bir hatırlayalım.

* Rasengan kullanabilen

* Beyaz saç

* Myoboku dağından Kurbağa ile anlaşması olan biri.

Belki Hatake Kakashi kurbağa çağırabilse araya bir şüpheli daha girerdi ama yine de gerçekten çok uzak bir tahmin olurdu.Bu özelliklere uygun akla tek kişi geliyor.


Jiraiya Sensei,çünkü bu bahsettiğimiz özelliklerin tümüne sahip Kashin Koji'nin o olması mümkün.

* Beyaz saç stili Kashin Koji ile neredeyse aynı.

 

* Sadece Ramenci Amca'nın (henüz) yapmadığı o teknik... Rasengan

 

* Kurbağa Çağırma Tekniğini Kullanabiliyor...

 

 

Ama yine de bir sorunumuz var. Jiraiya, Pain ile girdiği savaş sonucunda katledilmişti ve cesedi denizin dibini boylamıştı. Tabi ölü olan bir karakteri tekrar ekranlarda görmedik mi ? Gördük ama bu bir istisna çünkü Kabuto bir keresinde "Denizin dibindeki basınca dayanamayacağım için onun bedenini bulamazdım" demişti. Belki de Jiraiya denizin dibinde değildi bir şekilde kurtulmuştu bunu ilerde göreceğiz.