DECEMBER 9, 2022
Tanıtım

ROT and RUİN

Tanıtım

Blog Başlığı: ROT & RUIN

Yazar: zelias

Tür: Webtoon tanıtım

 

Hani bazı korku filmleri korkutucu ayinlerle, kanlı sözlerle başlar bilir misiniz? Mangamız da aynı böyle kan yemini edilen bir sözle başlıyor. Bilirsiniz birkaç velet ormanın karanlık köşelerinde belalarını ararlar falan filan ama bu bir manga. Puanı düşük bir korku filmi değil. Bu çocuklar zaten felaketin içine doğmuşlar. Bizim tabirimizle dünyanın sonu da diyebiliriz galiba.

Çitlerin ardında dünyanın sonundan saklanan küçük bir kasaba ne kadar da dramatik değil mi?

Saklandıkları şey ne mi? Tabi ki Zombiler daha ne olacaktı ki…

 

Manga Ship

Hepimiz eğer bir zombi istilası olsa ne yaparız diye düşünmüşüzdür dimi, işte baş karakterimiz Benny bu durumu düşünmekle kalmamış bizim gibi, bu olayın sadece tellerle kaplı birkaç kilometre uzağında yaşıyor.

 

Ne kadar korkuları olan zombilerden kaçsalar da korkuları peşlerini pek bırakmayacak gibi… Evet biliyorum biraz korkunç bir durum ama merak etmeyin Benny ve kasaba halkı bu duruma alışmış... Benny kim diye sorduğunuzu duyar gibiyim, gelin birlikte bakalım kimmiş bu Benny

 

 

Alina Popovici (Alempe) - Rot & Ruin - Manga Ship

 

 Benny IMURA işte hikâyede gidişatı birlikte götüreceğimiz ana karakterimiz. Karakterimizin kesinlikle kesin çizgileri var. Tabi ki zamanla görüşleri değişecek ve gerçekleri görmeye başlayacak ama ilk önce yanlış yapması gerek ki doğrular değerli olsun. İlk başta Benny karakterini sevmeyebilirsiniz çünkü o tipik bir ergen asi ve başına buyruk. Sonralarda doğruları onunla birlikte öğreneceğinize eminim.

Zombiler, bir kafeste yaşam bunlar bile zor bir yaşam için yeterliyken birde 16 yaşınızda bir iş bulmazsanız yiyecek payınızın yarısının elinizden alınacağını düşünün, evet şartlar gerçekten zor ve bilin bakalım bu sene kim 16 yaşına girdi.

Tabi ki ana karakterimiz Benny başka kim olacaktı.  Bir iş aramaya koyulması gerek ama hangi iş onun için uygun bunu da bulması gerek. Burası hayatın kıyısında hayatta kalmaya çalışan bir kasaba iş yoksa aş da yok.             

           Üstelik başında dırdır eden bir de ondan bin kat daha havalı ve popüler biri varken. Yanı bu kişi abisi Tom oluyor. Herkes kendinden daha iyileri gıcık kapar sanırım Benny’nin durumunu şimdi anladınız.

 

 

                                                                                                 

Alina Popovici (Alempe) - Rot & Ruin - Manga Ship

 

 

Tom IMURA eğer bir kelle avcısıysanız ve ergen bir kardeşiniz varsa hayat çok zor olabiliyor. Tom’ un hayatı da çok kolay geçmiyor zaten. Evet kasaba da popüler biri ve şerefini korumaya meyilli bir yapısı var. Kesinlikle soğuk kanlı bir karakter olaylar karşısında sakinliğini korumayı gerçekten biliyor. Tam da zombi kellesi alan birinde olması gereken özellikler ha…   Ama insan ilişkilerinde çok da iyi sayılmaz bence, kardeşi ona zor zamanlar yaşatıyor gibi. Tom’ un bu durumu düzeltmeye çalışıyor ama Benny’ in önyargısı onu daha da zorluyor gibi. Ve harika bir haber daha Benny iş bulamadı ve son çare olarak Tom onu çırağı olarak işe aldı. Benny bu işe çok sıcak bakmasa da yiyecek payının yarısından olmaktan iyidir değil mi? Bu çırak-usta ilişkisinin aralarını düzeltme yolunda bir adım olduğunu umuyorum.

 

Alempe - Picha | Manga Ship

 

Ve hikâye ilerledikçe beliren belirsizlikler, bunlar bizim kafamızı karıştırdığı gibi Benny’nin kafasını da karıştırıyor. Gerçekleri kendin arayarak mı yoksa, her denilene inanan bir koyun olmak mı? Bende koyun olmayacağını düşünmüştüm. Bu gizem çözülmeli hem de hemen.

Nasıl başladığı bilinmeyen bir salgın, çitlerle sarılmış küçük bir kasaba, bilinmezlik bunlar bizim kadar Benny’nin kafasını da karıştırıyor elbette. İlk başta kendi doğrularından asla geri adım atamayacak gibi dursa da zamanla o da bir şeyler öğrenecek.

Peki öğrendiği şeyler onu nasıl etkileyecek, hangi konu veya insan veya insanlar hakkındaki düşüncesi değişecek?

 Her şeyi baştan bilsek bu iş hiçte eğlenceli olmazdı öyle değil mi? Tabi ki bizde seriye başlarken hiçbir şey bilmeyen aptallar olacağız. Bu hep böyle olur karakterle birlikte hikâyenin içine çekileceğiz ve onun yaşadığı hislerin hepsini yaşayalım. Onun gibi korkup, onun gibi endişelenelim, onun gibi pes edelim ama onun gibi de her seferinde ayağa kalkıp yola devam edelim ha ne dersiniz.

Bizde bunu Benny ile birlikte öğreneceğiz. Onunla birlikte gizemleri ve sırları açığa çıkarmaya çalışacağız. Buna hazır mısın

Manga Ship