DECEMBER 9, 2022
Anime İncelemesi

Mob Psycho 100

Anime İncelemesi

İlk görüşte psişik güçlere sahip bir Saitama (Mangakaları aynı.) olarak gördüğümüz Mob, çevresinde fazla arkadaşı bulunmayan, spor gibi aktivitelerde başarısız, ortalamanın altında bir öğrencidir. Küçüklüğünden beri psişik güçlerini kontrol etmeyi isteyen Mob günün birinde psişik güçleri olduğunu iddia eden Reigen adlı medyumun karşısına çıkar ve ondan yardım ister. Reigen psişik güçlere sahip olmayan bir çeşit dolandırıcıdır. Not: Aslında kral adam ama gerçekler acıdır.

 

 Reigen psişik güçleri olmamasına rağmen Mob'un güçlerinden faydalanarak ruh kovma işinde ilerler. Hayatını normal bir genç olarak yaşayamayan Mob'a zaman zaman tavsiyeler verir ve güçlerini nasıl kullanacağı hakkında onu yönlendirir. Mob'un kardeşi derslerinde başarılı, sportif, örnek bir öğrencidir. Kısaca Mob'un tam tersi diyebiliriz. Öyle olmasına rağmen aralarında herhangi bir çekememezlik durumu vs. yok. Hatta bizim gönlü güzel abimiz kardeşine sataşan olursa affetmiyor.

Şimdi bizim oğlan sakin, utangaç falan diyoruz fakat içinde yatan kontrolsüz güç açığa çıkınca etraf darmaduman oluyor. Kendi içinde yavaş yavaş öfke biriktiren Mob patlama noktasına gelince aniden çok güçleniyor tamamen başka biri oluyor. Bu güç sürekli açığa çıkmasa da yukarıda belirttiğim gibi kardeşine ve ailesine bir şeyler olunca anında parlayabiliyor bizim deli oğlan. Bu ani parlamanın ne zaman geleceğini arada sırada ekranda çıkan Mob %x doldu şeklinde görebiliyoruz. Son kaşık bükücü Mob zor şartlar altında çalıştırılsa bile Reigen'in Mob diyişi çok hoşuma gidiyor. Bu yüzden ikisini yan yana savaşırken görmek Reigen'in ruh kovma adı altında müşterilere tuz fırlatmasını izlemek kadar zevkli.

 

Dediğim gibi ilk izlenim size absürt komedi, her şeye tek atan ana karakter hissiyatı verebilir. Bir kısmı doğru olsa bize mangaka ters köşe yapıp Mob'u geliştirmeye kararlı ve bunu animenin 2.sezonunda daha iyi görebiliyoruz. Anime yer yer sizi sesli güldürebiliyor özellikle Mob'un kendini geliştirmek için girdiği vücut geliştirme kulübü sahneleri beni çok eğlendirmişti. Anime'nin çizim tekniği biraz farklı bu yüzden başta garip gelebilir ama ileride alışacağınızı düşünüyorum. Ben çizimlerini seviyorum animasyonlar da gayet güzel fakat sevmeyeni de var. Bu biraz anime izlerken tam olarak nelere takıldığınız ile alakalı bir durum. Yer yer animeye giren farklı karakterler gerçekten renk katmış. Ruhlar ile olan diyaloglar kimi zaman bizleri güldürebilse de kimi zaman çok anlamlı olabiliyor ve ana karakterimizin gelişmesine katkı sağlıyor.

 

Benim için bu anime çerezlik komedi animelerinden farklı olarak gerçekten beklentiyi aşan ve izleyiciyi şaşırtan türden. Komedi, absürt güçlü bir karakterin gelişimi, ruhlar gibi konular ilginizi çekiyorsa ve hala izlemediyseniz izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Animenin açılış şarkısı da gayet güzel. Atlamadan izlediğim openingler listesinde bulunuyor. İzleyenler yorumlarda anime hakkında sevdikleri ve sevmedikleri yanları belirtebilir, izlemeyenler ise merak ettiklerini sorabilirler.