DECEMBER 9, 2022
Ben Kült Lideriyim Manga Tanıtımı

Ben Kült Lideriyim İncelemesi

Ben Kült Lideriyim Manga Tanıtımı

Herkese merhaba, ben Kakaolumeyvesuyu ^^ Yeni serilerimizden biriyle daha geldim, I’m The Leader Ofa Cult! Serimize trajik bir olayla hemen başlıyoruz. Daha karakterimizle ilgili bir şey öğrenemeden kendisi ölümle yüzleşiyor. Başta arabayla çarpan hanım hiç kıpırdamayınca bilerek yapılmış bir kaza, kasten adam öldürme sandım ki sonraki sahnede kendisinin korkudan donup kaldığını görüyoruz.




 

    Bu sahnenin ardından karakterin hayatına hızlıca bir göz atıyoruz. Parasız büyümüş sonuç olarak hayatı boyunca çalışmış bir insan ve bu şekilde ölüyor. Herkes haksız bir ölüm olduğunu düşünürdü değil mi? Ana karakter ölümünden sonra bile yaşamına değer vermiş biri olup olmadığını sorguluyor. Buraya kadar ailesi veya arkadaşları var mı henüz bir bilgimiz yok. “Sistem” tam da burada devreye giriyor. Sanki her şey sanal bir dünyada gerçekleşmiş gibi ana karakterin tanrıyı sorgulamasından sonra eski hayatına duyduğu “memnuniyetsizlik” üzerine yeni bir seçenekle baş başa kalıyor. İkinci bir şans… Kısa bir ön izlemenin ardından son kararını vererek “Kült Lideri” olacağı yeni bir hayata başlıyor. Tabii bu noktada ben tamamen farklı bir hayata başlayıp görünüşünün vs. dedeğişeceğini düşünmüştüm. Ama seri aynı hayatına kaldığı yerden devam edip karaktere sağladığı yeteneklerle istediği hayata erişmesini tercih etmiş. Bu sayede seksi katil ablamızla da ileride bir karşılaşma yaşayacakları kesin diyorum ben… Ama tabii öldüğünü varsayarak tekrar hayata dönmesinin getireceği farklılıklar olacak ki karakterimiz geldiği gibi işten çıkmak istiyor. Haklı tabii, kült lideri olacak ve zaman alsa da yerine getirilecek iki şartı da vardı hatırlarsanız; kadın ve para. Aklından bunlar geçerken ve hikâye de ilerledikçe becerilerinden ilkini ve bence en önemlisini görüyoruz. “Kült Liderinin Emri”, karakterimiz şüpheyle yaklaşsa da Sistem’in dediklerine göre kazanım elde ettikçe yeni becerileri gelecek orası kesin. Bu yüzden kendisi de hemen daha fazla para kazanmak adına beceriyi kullanıyor ve parayı cebe atıyor, hazır intikam alma şansı da varken bunu da değerlendiriyor. Beceriler hakkında birazdaha bilgi aldıktan sonraaaaa kültün potansiyel üyelerinden birini görüyoruz.

 

 

 

    Klasik züppe/şımarık/zengin velet karakterimiz de geldi. Başına geleceklerden habersiz, her zaman olduğu gibi yükseklerden konuşan ablamız kirayı istiyor. Az önce güçlerini kullandıkça seviyesinin yükseleceğini öğrenen karakterimiz de fırsat bu fırsat diyerek eve girerse parayı vereceğini söylüyor. Güçlerini kullandıkça biraz daha ne yapacağını bilir hâle geldiğinden karakterimiz anında işleri kendi avantajına çeviriyor ki hızlı düşünme becerisini de kanıtlıyor bence. Hâlâ neler döndüğünü anlamayan ablamız neden ana karakteri dinlediğini sorguladıkça bir yandan da emrin etkisi altında denilen her şeyi yapıyor. Bölümümüz işte bu şekilde bitiyor. Serinin konusu bence çok daha dikkat çekici ama başta farklı bir fikir oluşmuştu kafamda. Direkt kült lideri olacağını düşünürken aynı zamanda bu devamlı karşımıza çıkan “Sistem” gibi bir yardımcıyı kullanacaklarını düşünmedim. Şu beceriler ve kazanımlar da beni şaşırttı doğrusu. Seviye atlama işi de hikâyeyi devam ettirmek için aslında güzel olmuş. Hikâyenin devamına dair bir ipucu verecek olursam “Sistem” bilgi verdikçe beceriler ve kült lideri hakkında daha çok şey öğreniyoruz. Birkaç sorun çıkmıyor da değil ama sistem ve becerilerle birlikte karakterimiz artık sorunları olaysız çözebileceği bir noktada ki nasıl olduğunu siz de tahmin etmişsinizdir… Dikkatimi çeken bir şey daha var o da karakterin bu gelen güçlerle gittikçe kibirli bir havaya girmesi. +18’lerde bu tarz karakterler daha kolay bir şekilde istediklerini elde ediyorlar genelde. Bu yüzden tabii serinin gidişatı için bunun bir problem olacağını düşünmüyorum diyordum ama ilerleyen bölümlerde neredeyse başına iş açıyordu bu durum -_- Seride 5. bölüme kadar birkaç tane daha güzel ablalar görüyoruz. Bu ablaları gördükçe kültüne onları dahil etmek için hangi yollardan gideceği de merak ettiriyor. Sistemi daha iyi kavradıktan sonra bence karakterimizin işi çook daha kolaylaşacak benden söylemesi :) Yeni serimiz hayırlı ve bol okunmalı olsun ^^ Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle…

Seriyi buradan okuyabilirsiniz.